iPhone & iPad app: Je favoriete kinderseries op de iPhone

© PXimport

iPhone & iPad app: Je favoriete kinderseries op de iPhone

Geplaatst: 9 oktober 2012 - 10:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

YouTube biedt tal van verschillende leuke video's die geschikt zijn voor kinderen. Toch maakt deze video website het helaas niet echt eenvoudig voor kinderen om deze video's te vinden. Kinderkijkbuis is een app die de leukste YouTube filmpjes voor kinderen bij elkaar zoekt.

In Kinderkijkbuis zijn video's gesorteerd op de naam van het programma's waarvan ze afkomstig zijn. Zo zijn in de app video's te vinden van bekende televisie iconen zoals Pieter Post, Musti, Bumba en de Fabeltjeskrant. Van elk programma zijn verschillende afleveringen te bekijken. Opvallend hierbij is dat er bij elk programma een groot aanbod van afleveringen beschikbaar is. Het betreffen volledige afleveringen, wat de app een goede vervanging maakt voor de reguliere beeldbuis.

Kinderkijkbuis is gratis te downloaden in de AppStore, maar komt hierbij wel met advertenties in beeld. Deze advertenties kunnen snel per ongeluk worden ingedrukt, wat dit verdienmodel nogal ondoordacht voor de doelgroep laat overkomen. Gelukkig kunnen deze advertenties voor een kleine vergoeding worden afgekocht. Een ander nadeel aan Kinderbeeldbuis is het ontbreken van een iPad versie van de app. Het grote scherm van de iPad leent zich beter voor gebruik door kinderen.

Kortom

Kinderkijkbuis is een leuke app die het voor kinderen gemakkelijk maakt om uitzendingen van kinderprogramma's te bekijken op YouTube. Het aanbod van de app is groot, maar helaas mist een iPad versie. Daarnaast maakt de app gebruik van een verdienmodel dat niet aansluit bij de doelgroep.

Beoordeling: 6/10

Download de Kinderkijkbuis in de App Store

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten