iPhone & iPad app: Op het lijf geschreven RSS-reader

© PXimport

iPhone & iPad app: Op het lijf geschreven RSS-reader

Geplaatst: 10 april 2012 - 04:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Feeddler is een RSS reader die gebruik maakt van een Google Account voor gebruik en synchronisatie met Google Reader. De app is universeel, dus voor iPod Touch, iPhone en iPad (getest op iPad). Het hebben of aanmaken van een (gratis) Google Account is daarmee een vereiste. Daartegenover staat dat de app gratis is (advertenties onderaan zijn nauwelijks storend) en standaard vrijwel alle functionaliteit biedt die je van een RSS reader mag verwachten.

Als je al gebruik maakte van Google Reader, dan zul je al je favoriete feeds al aantreffen in de app. Zo niet, dan is het toevoegen van een feed zo gepiept door de URL van de feed in te voeren, eventueel gekopieerd uit Safari. De titels van de nieuwsberichten (en optioneel een aantal regels - 1 t/m 4 - van het RSS-bericht) worden direct getoond in de lijst, zodat je snel door de nieuwsberichten heen kunt scrollen. Tap je op het bericht, dan zie je (afhankelijk van je instelling) de hele RSS, wat een verkort bericht is, de volledige tekst of zelfs de volledige webpagina. Het delen van feeds gaat eenvoudig via Facebook of e-mail. Je kunt via de knoppen onderin beeld een bericht "star"-en "like"-en. RSS-berichten kunnen ook gecached worden, zodat je ze offline kunt lezen.

Ten opzichte van de PRO-versie mis je de mogelijkheid om te zoeken, alsmede integratie met Evernote, Instapaper, Read It Later, Tumblr, Delicious en Pinboard. Het cachen van afbeeldingen en het markeren als gelezen terwijl je scrollt zijn andere voorbeelden van functies die in de gratis versie niet zijn geactiveerd. Voor de meeste gebruikers zijn deze extra functies echter niet essentieel en daarmee een niet al te groot gemis.

Kortom

Feeddler is een prettige - want naar eigen smaak instelbare - op Google Reader gebaseerde RSS-reader. De standaardversie is gratis (waarbij weinig storende reclame onderin beeld getoond wordt) en biedt voldoende functionaliteit voor de meeste gebruikers. De PRO-versie is betaald en biedt extra functionaliteit, waarbij met name de zoekfunctionaliteit een handige extra is.

Beoordeling 8/10

Bekijk Feeddler verder in iTunes (iPhone & iPad)

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten