iPhone & iPad app: Verfrissende reisplanner voor het OV

© PXimport

iPhone & iPad app: Verfrissende reisplanner voor het OV

Geplaatst: 28 oktober 2012 - 15:20

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

9292ov is al jaren de ongekroonde koning wanneer het aankomt op het plannen van een reis met het openbaar vervoer. Vergelijkbare apps waren vaak kwalitatief minderwaardig of richtten zich op een soort van openbaar vervoer. Vervoerder Veolia brengt hier verandering in.

Opvallend aan de nieuwe reisplanner van Veolia is dat deze zich niet alleen richt op de diensten die Veolia zelf aanbiedt. Ook de dienstregelingen van andere vervoermaatschappijen zijn netjes opgenomen in de app. Het plannen van een reis in de app werkt eenvoudig en snel en heeft veel weg van de methode die door bijvoorbeeld 9292ov wordt gebruikt.

Het reisadvies lijkt op het eerste oog vrij standaard te worden weergegeven, maar door het gebruik van duidelijke icoontjes weet Veolia zich op een positieve manier te onderscheien van vergelijkbare apps. Een leuke toevoeging aan de app zijn de handige schermen waarop tussenhaltes worden weergegeven en het reistraject op een kaart kan worden weergegeven. Ook is er een vernieuwend schema in de app aanwezig waarin verschillende reisadviezen kunnen worden vergeleken.

Veolia schiet nog te kort op het gebied van functies als het exporteren van reizen naar een agenda of het navigeren naar contactpersonen. Toch weet de app als nieuwkomer bijzonder te overtuigen.

Kortom

Veolia is een reisplanner voor het openbaar vervoer die afkomstig is van de gelijknamige vervoersmaatschappij. De app is duidelijk en biedt enkele innovatieve vernieuwingen die het plannen van een reis eenvoudiger maken. Op enkele kleine tekortkomingen na weet Veolia als nieuwkomer erg te overtuigen.

Beoordeling: 8/10

Download Veolia in de App Store

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten