iPhone praktijktest: Fietsgadgets op de pijnbank

Door: jasper-de-weerd | 02 augustus 2013 10:31

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Een racefiets hoort licht te zijn. Met een kilometerteller en soms een bel heb je het meestal wel gehad met de toevoegingen op deze snelle tweewielers. Verdient je stoere iPhone, ondanks zijn gewicht, ook een plekje op het stuur? iPhone Magazine nam de proef op de som en ging fietsen met ‘virtueel’ spininstructeur Evert van der Zee.

Als schrijver van dit artikel kan ik putten uit eigen ervaring. Ik weet precies hoe het mis kan gaan met een iPhone op een racefiets. Mijn eerste iPhone, een zwarte 3G met 8 GB geheugen, liet ik vallen toen ik op een heerlijke zomerzondag wilde gaan wielrennen. Ik had mijn strakke wielerkleding aangetrokken. Nadat ik de zakjes op mijn rug had volgestopt met bananen en zoete energie-repen, moest alleen mijn telefoon nog worden toegevoegd. ‘Dan kan ik tenminste bellen als ik een lekke band heb’, zei ik tegen mijn vriendin. Ik dacht dat het moment daar was om hem los te laten. Pats! Nog geen milliseconde later lag mijn telefoon plat op de grond. Scherm was nog helemaal intact, maar spierwit. Er gebeurde niets meer op mijn iPhone. Hij was kapot.

Maar ook nu gaat – ondanks deze ervaring – mijn nieuwe iPhone 5 nog steeds mee tijdens het fietsen. Vooral vanwege toffe fiets-apps als Cyclometer en Strava. Dat hoeft niet langer meer in een washandje op je rug. Er zijn namelijk handige en mooie houders voor je telefoon. Kan je iPhone, als die eenmaal op je stuur zit, je ‘ouderwetse’ kilometerteller vervangen? En kunnen we nog extra gadgets toevoegen? Een hartslag- en cadansmeter bijvoorbeeld? Tijd voor een test.

Wie is Evert van der Zee?

Dagelijks geeft Evert van der Zee spinles aan duizenden mensen tegelijk. Hoe dat kan? Door internet. Evert is namelijk virtueel spininstructeur van ClubVirtual. Dit bedrijf heeft allerlei fietsroutes gefilmd. Deze kunnen worden afgespeeld op een scherm bij de sportschool om de hoek of bij je thuis. Evert geeft ondertussen instructies. ‘Bijdraaien!’ ‘Sneller!’ Zo maakt deze sportinstructeur heel veel mensen fit. Wil je meer informatie over virtueel spinnen surf dan naar www.clubvirtual.com. Meer weten over Evert? Surf naar www.evertvanderzee.nl.

De test

We hebben een zonnige dag in het verschiet. We verzamelen ’s ochtends vroeg in Arnhem. Sportschool Indoor Action om precies te zijn. Het is de thuisbasis van Evert van der Zee. Behalve dat Evert virtueel spininstructies geeft (zie kader), is hij hier ook live te bewonderen. Samen met Evert heeft iPhone Magazine een aantal spullen uitgezocht die we vandaag op de pijnbank gaan leggen. Het belangrijkste focuspunt: de verschillende hoesjes die op je stuur passen. Vervolgens willen we ook de hartslag- en cadansmeters proberen.

We beginnen de dag met het onder de loep nemen van de gadgets.

In totaal testen we met vijf wielrenners. Evert heeft zijn vrienden Joris de Kroon en Renske Welie meegenomen en ik heb Sape van der Werf meegevraagd en stap ook zelf op de fiets. Waar is hoofdtester Evert van der Zee vooral nieuwsgierig naar? ‘Ik wil weten welke spullen niet mogen ontbreken bij een wielren- en iPhone-liefhebber,’ legt hij uit, ‘daarnaast is het belangrijk of het een beetje makkelijk te monteren is’, gaat hij verder. ‘En nog belangrijker: werkt het allemaal?’

0 Reactie(s) op: iPhone praktijktest: Fietsgadgets op de pijnbank

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.