iPhone's en iPad's in Apple Store een broedplaats voor bacteriën

© CIDimport

iPhone's en iPad's in Apple Store een broedplaats voor bacteriën

Geplaatst: 18 oktober 2010 - 07:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie ID.nl

Apparaten als de iPhone, iPod touch en iPad kunnen eenvoudig bacteriën overdragen. Het gebruik een iPhone of iPad in bijvoorbeeld een winkel kan vergeleken worden met het delen van een glas of beker. Dit zegt professor Peter Collignon van de href="http://medicalschool.anu.edu.au/">Medical School van de Australian National University</a> tegen <a href="http://www.smh.com.au/digital-life/tablets/apple-stores-teeming-with-germs-20101015-16n33.html">The Sydney Morning Herald</a>.

Als je iPhone- of iPad-achtige apparaten in de winkel uitprobeert loop je volgens de professor het grootste risico door de bacteriën besmet te raken. Bacteriën kunnen zich met behulp van het glas van het touchscreen snel verplaatsen van mens naar mens.

Ook uit een test van de New York Daily News blijkt van de vier iPads die zij hebben getest twee apparaten schadelijke bacteriën bevatte. Dokter Philip Tierno, directeur van klinische microbiologie en immunologie bij de New York University Langone Medical Center, zei tegen de krant dat iPads die door veel mensen in handen worden genomen een broedplaats voor bacteriën zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten