iPhone SE 2: geruchten en nieuws

Door: Lorenzo Jepma | 03 april 2020 13:19

Nieuws

De geruchten over een nieuw Apple-toestel worden steeds hardnekkiger. De afgelopen tijd komen er steeds meer geruchten naar buiten over de iPhone SE 2. Zijn voorganger, De iPhone SE, was een budgetversie van de iPhone 6S. Lees hier alle belangrijke geruchten en nieuwtjes over de iPhone SE 2 tot zo ver.

Volgens geruchten komt de iPhone SE 2 al deze of volgende week uit. De nieuwe smartphone zal de naam iPhone SE dragen, zonder een 2 in de naam dus. Naar alle waarschijnlijk komt het toestel in drie kleuren uit: wit, rood en zwart. Op gebied van opslagruimte kun je kiezen tussen een 64 GB-, 128 GB- of 256 GB-versie. Een daadwerkelijke releasedatum of prijs is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

iPhone SE 2

Apple zou van plan zijn om in het begin van 2020 de nieuwe iPhone SE 2 te lanceren. Het uiterlijk van dit toestel gaat lijken op die van de iPhone 8. Niet perse omdat die zo mooi of lelijk was, maar dit wordt min of meer aangenomen omdat de originele iPhone SE het uiterlijk van de iPhone 5S had. Verwacht wordt dat de SE 2 een prijskaartje zal hebben van $ 399,- in euro’s zal dit bedrag ongeveer € 459,- gaan worden. De iPhone 11 is vanaf 809 euro te verkrijgen op dit moment. Als de prijsverwachting klopt zal dit de goedkoopste iPhone worden. Nou ja, als we het over de prijs tijdens de lancering hebben dan.

Verwachte specificaties

Qua specificaties is er wel een overeenkomst met de iPhone 11. De iPhone SE 2 zal naar alle waarschijnlijkheid ook over een A13-chip beschikken. 3D Touch zal niet worden ondersteund. Naar verwachting zal het scherm 4.7-inch worden en over een Touch ID-homeknop beschikken.

Nog genoeg onzekerheden

Er zijn nog altijd veel dingen die we nu nog niet weten. Zo weten we niet precies wat de batterijduur zal gaan zijn of wat voor camera’s er in het toestel komen. Onze verwachting is dat deze onderdelen een stuk minder goed zullen zijn. Apple zou toch moeten inboeten om de iPhone SE 2 goedkoop op de markt te moeten brengen.

Op welk besturingssysteem de smartphone zal gaan draaien is op dit moment ook nog een vraagteken. iOS kende recentelijk een nieuwe update in de vorm van iOS 13. Deze versie van het besturingssysteem werd gelijktijdig met het uitkomen van de nieuwe iPhone 11-serie gelanceerd. Er bestaat een mogelijkheid dat de nieuwe iPhone SE 2 hier ook op zal draaien, of dat Apple er voor kiest om dan een grotere en significante update uit te brengen.

iPhone SE
De eerste generatie van de iPhone SE.

1 Reactie(s) op: iPhone SE 2: geruchten en nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 april 2020 13:45 henk_e
    Het blijft koffiedik kijken. Ik kwam laatst een jonge ondernemer tegen die ook als trendwatcher werkt, hij overtuigde me toch wel van de waarde dat zogenaamde trendwatching. Had er trouwens ook een leuk artikeltje over geschreven: https://www.jessevandoren.com/trendwatcher/ Best leuk om te lezen, het zette mij in ieder geval aan het denken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.