iPod touch en iPod nano krijgen update

Door: wouter-hoeffnagel | 12 september 2012 20:52

Nieuws

Zowel de iPod touch als iPod nano krijgen een update. De iPod nano krijgt een geheel nieuw design met een 2,5 inch multitouch scherm, terwijl de iPod touch wordt uitgerust met een 4 inch scherm en snellere processor.

Dit kondigde Apple vanavond aan op een evenement in San Francisco. De vijfde generatie iPod touch is 6,1 mm dik en weeg 88 gram. Het apparaat is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is uitgerust met hetzelfde scherm als de iPhone 5. De nieuwe iPod touch is uitgerust met een dual-core Apple A5-processor.

Nieuwe batterij

De apparaat is uitgerust met een nieuwe batterij, waarmee je 40 uur muziek kunt luisteren of 8 uur muziek kunt afspelen. De vijfde generatie iPod touch beschikt over een 5 megapixel iSight-camera, die automatisch scherp stelt en is voorzien van een LED-flitser.

De iPod touch is aan de achterzijde voorzien van een ronde cirkel die de naam 'iPod touch Loop' draagt. Hieraan kan je een armband bevestigen, die moet voorkomen dat de iPod touch tijdens bijvoorbeeld het hardlopen uit je hand vliegt. Denk hierbij aan het bandje dat bevestigt kan worden aan een Nintendo Wii-controller.

iPod nano

De iPod nano is voorzien van een geheel nieuw design. Het apparaat beschikt over een 2,5 inch multitouch scherm, wat de mogelijkheid apps te gebruiken en video's te bekijken. De zevende generatie iPod nano is uitgerust met bluetooth en de nieuwe 'Lightning'-dockconnector. Het apparaat is dunner dan zijn voorganger en is standaard voorzien van de hardloop-app Nike+.

De iPod touch is beschikbaar met 32GB en 64GB opslagruimte. De 32GB-variant gaat 299 dollar kosten, terwijl de 64GB-versie voor 399 dollar over de toonbank gaat. De iPod touch is beschikbaar in de kleuren wit, blauw, paars, groen, blauw, geel en rood.

Nieuwe oordopjes

De iPod nano is beschikbaar met 16GB opslagruimte voor 149 dollar. Beide apparaten worden geleverd met vernieuwde oordopjes, die we kennen van eerder opgedoken foto's. De oordopjes hebben een futuristisch ontwerp en zijn volgens geruchten een stuk comfortabeler dan de bestaande oordopjes. De iPod nano is leverbaar in de kleuren wit, zwart, blauw, geel en rood.

0 Reactie(s) op: iPod touch en iPod nano krijgen update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.