Is dit de plastic budget iPhone van Apple?

© PXimport

Is dit de plastic budget iPhone van Apple?

Geplaatst: 19 april 2013 - 08:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Er is een foto online verschenen waarop mogelijk de behuizing van een goedkopere iPhone te zien is. Het betreft hier een unibody-behuizing van plastic, waarmee Apple lijkt terug te grijpen naar het materiaal dat ook gebruikt werd voor de iPhone 3 en 3GS.

Eerder deze week claimde website Tactus ook al enkele foto’s van de vermoedelijke iPad 5-behuizing in handen te hebben. Of de kiekjes authentiek zijn valt echter te betwijfelen. Zo kwam Tactus nooit eerder met foto’s over de brug die achteraf bleken te kloppen, en ontbreken op de achterkant van het stuk plastic ook de bekende teksten en trademark-logo’s.

Budget iPhone

Wel komt het onderdeel overeen met eerdere geruchten over de budget iPhone, waarbij de telefoon over ronde hoeken beschikt en langwerpige volumeknoppen heeft. Volgens Tactus zal er een A5-processor in het toestel zitten, een 5 megapixel-camera en komt de telefoon in vijf kleuren beschikbaar: zwart, wit, blauw, rood en geel.

Apple zou de nieuwe iPhone verder van een 3,5 inch Retina-scherm gaan voorzien, en dus geen 4 inch-display zoals op de iPhone 5 te vinden is. Een lancering van de laaggeprijsde iPhone zou gepland staan voor 15 oktober, en hij krijgt een prijskaartje van 300 dollar.

Korrel zout

De website zegt zich te baseren op anonieme bronnen, en de details die vandaag online verschenen dienen dan ook met een flinke korrel zout genomen te worden. Toch lijkt de sterke stroom geruchten van de laatste maanden er wel op te wijzen dat Apple aan een goedkopere versie van zijn populaire smartphone werkt.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten