iTunes Match in Nederland vertraagd door onderhandelingen met Buma/Stemra

Door: wouter-hoeffnagel | 20 december 2011 11:51

Nieuws

Apple lanceerde onlangs iTunes Match in een aantal Europese landen. Helaas zat Nederland hier nog niet bij. De Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra blijkt nog in onderhandeling te zijn met Apple om de rechten van componisten en tekstschrijvers veilig te stellen.

Dit heeft Buma/Stemra gezegd tegen MacFan. 'Wij zijn nog volop in onderhandeling met Apple om het beste eruit te halen voor onze componisten en tekstschrijvers', aldus woordvoerder Bas Erlings van Buma/Stemra. De onderhandelingen verlopen volgens Erlings goed, maar de woordvoerder kan niet voorspellen wanneer iTunes Match ook in Nederland beschikbaar zal zijn.

Componisten, tekstschrijvers en platenmaatschappijen moeten akkoord gaan met iTunes Match voordat de dienst in Nederland gelanceerd kan worden. Deze partijen ontvangen een vergoeding voor het gebruik van muziek waaraan zij hebben gewerkt in iTunes Match. Deze vergoeding wordt betaald met de abonnementsgelden die gebruikers aan Apple afdragen om de dienst te kunnen gebruiken.

Je kunt iTunes Match voor 24,99 euro per jaar gebruiken. Met de dienst kan je je muziekbibliotheek in iCloud opslaan, waarna je de muziek naar andere apparaten kunt streamen. Zo kun je de muziek bijvoorbeeld op de iPad of iPhone beluisteren, maar ook op een Mac of Windows-machine. Gebruikers kunnen in totaal 25,000 nummers in iCloud opslaan.

0 Reactie(s) op: iTunes Match in Nederland vertraagd door onderhandelingen met Buma/Stemra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.