iTunes Match maakt muziek streamen vanuit iCloud mogelijk

© PXimport

iTunes Match maakt muziek streamen vanuit iCloud mogelijk

Geplaatst: 30 augustus 2011 - 12:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft een beta voor ontwikkelaars vrijgegeven van iTunes Match. iTunes Match is een dienst waarmee het mogelijk is een complete muziekbibliotheek in iCloud op te slaan. Hierdoor kun je de muziek altijd en overal luisteren op een iPhone, iPad, iPod touch of computer.

iTunes Match gaat 25 dollar per jaar kosten en biedt de mogelijkheid maximaal 25,000 nummers op te slaan. Het gaat hierbij om alle muziek die in je iTunes-bibliotheek aanwezig is, dus ook nummers die niet uit de iTunes Store afkomstig zijn. Nummers die in de iTunes Store te koop zijn kunnen direct worden beluisterd, terwijl nummers die niet in iTunes voorkomen naar iCloud kunnen worden geüpload.

De komst van iTunes Match betekent dat Apple-gebruikers de opslagruimte op hun iOS-apparaat voortaan voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Wel moet je rekening houden met het dataverbruik dat verbonden is aan het streamen van muziek naar bijvoorbeeld je iPhone.

Insanely Great Mac heeft twee video's gemaakt waarin iTunes Match wordt gedemonstreerd. In de eerste video wordt een rondleiding gegeven van de dienst. In de tweede video kun je zien hoe iTunes Match er vanuit iOS uit ziet.

[youtube]ydHiQ2krRnU[/youtube]

Een rondleiding door iTunes Match

[youtube]3ShM5jm4sQ[/youtube]

iTunes Match op iOS

Bron: Insanely Great Mac

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten