iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 27 juni 2013 11:09

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

In dit artikel verzamelen wij het laatste nieuws en de heetste geruchten rond Apple TV. Aangezien Steve Jobs in zijn biografie bekend maakte dat hij al enige tijd aan een Apple-televisie werkte, nemen we hierbij ook alle berichten over Apple's onaangekondigde HDTV mee.

iTunes Radio ook beschikbaar op Apple TV

Toegevoegd op 23 juni 2013

iTunes Radio wordt niet alleen beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch, maar ook op de Apple TV. De betaversie van het nieuwe iOS-besturingssysteem voor de Apple TV biedt al ondersteuning voor Apple's radiodienst.

Apple kondigde op de WWDC al aan dat iTunes Radio ook op de Apple TV beschikbaar wordt. AppleInsider meldt dat de beta-software dit bevestigt. Het startscherm van het apparaat is voorzien van de optie iTunes Radio. De radiodienst is beschikbaar als een app.

Lees de rest van het artikel...

'iTV wordt Apple's Ultra HD TV avontuur'

Toegevoegd op 27 maart 2013

Bronnen melden aan Digitimes dat de iTV, het tv-project van Apple, Ultra HD ondersteunt, evenals bewegings- en stembediening. De iTV, die verwacht wordt aan het eind van dit jaar maar waarschijnlijk begin 2014, ondersteunt de resolutie van 3840x2160.

Apple was al langer in onderhandeling met Foxconn, maar kijkt nu, aldus het verhaal op Digitimes, ook en vooral naar andere leveranciers voor de productie van de beeldschermen.

Ook LG is in beeld als de massaproducent van Ultra HD beeldschermen. Als het LG lukt om genoeg schermen te leveren halverwege 2013, is de kans groot volgens de bronnen van Digitimes, dat de iTV nog in 2013, en dan waarschijnlijk op tijd voor de feestdagen van december, verkrijgbaar zal zijn.

De HDTV moet een televisie worden waarop gebruikers met behulp van een menukaart zelf een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van content. Consumenten krijgen hierdoor meer vrijheid en bepalen zelf welke content zij wel of juist niet willen bekijken. Dit zou dan ook het punt zijn waarop de iTV zich onderscheidt van andere Smart TV's.

Apple probeert deals te sluiten met verschillenden mediabedrijven om content op het apparaat aan te kunnen bieden. Het in handen krijgen van de juiste rechten kan echter tot problemen leiden voor een internationale lancering, aangezien het bedrijf in veel landen andere rechten moet zien te bemachtigen.

Voor welk bedrag de iTV te koop zal zijn is nog niet bekend, al is wel duidelijk dat het apparaat niet goedkoop zal worden. Analisten noemen prijzen tussen de 1.000 en 2.000 euro. Een gemiddelde prijs van 1.250 dollar, zo'n 1.000 euro wordt het vaakst genoemd.

De iTV wordt nog steeds getest in Apple's onderzoekscentrum

Toegevoegd op 15 februari 2013

Al lange tijd gaan er geruchten dat Apple werkt aan een eigen televisie. Het apparaat, ook wel iTV genoemd, wordt op dit moment echter nog steeds getest in het research & development-center (R&D-center) van Apple. Het lijkt er dan ook op dat we nog wel even moeten wachten op de komst van het apparaat.

Anonieme bronnen van iMore stellen dat er weinig beweging zit in de ontwikkeling van de iTV. Het prototype dat op dit moment in het R&D-center van Apple staat zou al maanden in het gebouw aanwezig zijn. Medewerkers van Apple zouden het prototype nog steeds aan testen onderwerpen.

Geen lancering in 2013

De iTV wordt volgens eerdere geruchten nog in 2013 door Apple gelanceerd. Een gerucht van bronnen binnen Apple's leveranciersketen deed eind december al vermoeden dat de lancering echter wel eens langer op zich zou kunnen laten wachten. Ook het nieuws dat de iTV nog steeds in Apple’s onderzoekscentrum wordt getest wijst hierop.

Apple's eigen televisie wordt naar verwachting een HDTV waarop Apple content via een soort menukaart wil aanbieden. Gebruikers kunnen zelf bepalen welke content zij willen bekijken en betalen hiervoor een vast bedrag per maand. Geruchten stellen echter dat Apple bij het sluiten van contracten met contentleverancier echter tegen problemen aanloopt.

Apple huurt OLED-expert van LG Display in

Toegevoegd op 9 februari 2013

Apple neemt voormalig LG Display-onderzoeker Jueng-jil Lee in dienst. Lee is vooral ervaren op het gebied van OLED. Zo is Lee voor zijn tijd bij LG werkzaam geweest bij Cambridge Display Technology, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van OLED-schermen op basis van polymeer.

Het is niet met zekerheid te zeggen welke taken Apple voor Lee in gedachte heeft. OLED Association meldt dat Lee kort geleden voor LG Display nog aan een project werkte waarbij OLED-technologie is ingezet voor een TV-toepassing. Om welk product het precies gaat is niet duidelijk. Lee zou in ieder geval over meer kennis op het gebied van OLED beschikken dan iedere andere huidige medewerker van Apple.

Markt voor LCD-televisies

Het in dan ook goed mogelijk dat Lee zich bij Apple gaat richten op de ontwikkeling van een TV. Apple zou door in de TV-markt te stappen een nieuwe productgroep willen aanboren waarmee het bedrijf zijn omzet kan vergroten. Het is echter de vraag of de markt voor LCD-televisies hier echt geschikt voor is. De markt voor LCD-televisie zit de afgelopen twee jaar in het slop en is slechts langzaam gegroeid.

Tegelijkertijd stelt OLED Association echter dat het instappen van Apple in de LCD-markt voor zowel de markt als Apple interessant is. Gezien de slechte prestaties van de LCD-markt in zijn geheel zou onder leveranciers van LCD-panelen een grote behoefte zijn aan een nieuwe marktleider die meer LCD-panelen inkoopt.

TV moet financiële cijfers van Apple verbeteren

De financiële cijfers van Apple staan daarnaast de laatste tijd flink onder druk. Het bedrijf blijft groeien, maar voldoet desondanks niet aan de hoge verwachtingen van analisten. Apple zou daarom 'wanhopig op zoek zijn' naar een nieuw product dat de omzetgroei die het bedrijf tot nu toe met de iPhone en iPad wist te behalen kan evenaren.

HBO en Apple slaan handen ineen op AppleTV

HBO zit in de lift; de series en films van de Amerikaanse producent winnen de ene na de andere prijs, seizoensaankondigingen laten fans op Facebook in katzwijm vallen en zelfs Barack Obama is fan van Homeland en heeft onlangs op eigen verzoek Damian Lewis ontboden op het Witte Huis voor een kopje thee. En dan is er nu een partnership met AppleTV.

De HBO GO application zal beschikbaar komen op Apple TV halverwege 2013. Consumenten met een abonnement op HBO zullen meer dan 600 uur aan film en tv-series van HBO via het AppleTV kastje kunnen ontsluiten. Als je aan dat kastje ook een toetsenbord hangt, is je tv-ervaring compleet.

HULU en Netflix

Het is de eerste app op het platform van Apple, die gebruik maakt van tv-authenticatie: kabel- en satteliet abonnees van HBO krijgen via tv toegang. Op dit moment zijn alleen HULU en Netflix de enige apps op Apple TV waar je een abonnement op moet hebben, HBO Go komt daar dus bij.

HBO Go is op dit moment al beschikbaar op de iPad en op de iPhone. Als de deal doorgaat is dit een volgende stap voor de succesvolle film- en serieproducent in de uitrol van de contentdistributie. In Nederland levert onder anderen Ziggo meerdere HBO-kanalen.

Apple TV-iOS 5.2 bevat verwijzing naar nieuwe, onbekende Apple TV

Toegevoegd op 30 januari 2013

iOS 5.2 voor de Apple TV bevat een verwijzing naar een nieuwe, onbekende Apple TV. Het gaat mogelijk om een kleine update van de huidige Apple TV, die mogelijk internationaal beschikbaar wordt gesteld.

Het gaat om de verwijzing 'AppleTV3,2'. De verwijzing duikt op naast 'AppleTV2,1' en 'AppleTV3,1', die verwijzen naar de tweede en de huidige derde generatie Apple TV. Dit doet vermoeden dat naar de vierde generatie Apple TV zal worden verwezen met 'AppleTV4,1'.

Kleine update voor bestaande Apple TV

De verwijzing 'AppleTV3,2' lijkt daarom niet te verwijzen naar een nieuwe generatie Apple TV, maar slechts een relatief kleine update voor de bestaande generatie. Het is niet met zekerheid te zeggen welke wijzingen Apple in dit apparaat doorvoert. MacRumors meldt dat Apple werkt aan een nieuwe Apple TV, die de codenaam 'J33I' draagt. De huidige Apple TV draagt de code 'J33', wat het vermoeden over een kleine update voor de bestaande Apple TV ondersteunt.

Het is onbekend waar de 'i' in 'J33I' voor staat. MacRumors speculeert dat de letter staat voor het woord 'internationaal', wat zou betekenen dat Apple de derde generatie Apple TV wereldwijd beschikbaar gaat stellen.

Apple’s HD-televisie verschijnt waarschijnlijk niet in 2013

Toegevoegd op 19 december 2012

Apple’s televisie verschijnt waarschijnlijk niet in 2013. De ontwikkeling van de televisie bevindt zich in een dusdanig vroeg stadium dat het onwaarschijnlijk is dat het apparaat volgend jaar al in de winkels ligt.

Dit zegt een anonieme bron binnen Hon Hai Precision, het moederbedrijf van Foxconn, tegen Focus Taiwan. Het apparaat wordt op dit moment volgens de bronnen uitgebreid getest. Dit komt overeen met informatie van anonieme die The Wall Street Journal eerder deze maand naar buiten bracht.

Testfase net gestart

Deze bronnen wisten echter geen leveringsdatum te noemen. Eerdere geruchten stelde dat Apple’s televisie, die mogelijk iTV gaat heten, in 2013 wordt gelanceerd. De bron van Focus Taiwan spreekt dit dus tegen. De testfase van het apparaat zou pas net van start zijn gegaan, waardoor een lanceringsdatum in 2013 onrealistisch zou zijn.

Ook stelt de bron dat het nog onduidelijk is via de schermen van de televisie gaat leveren. De bron acht de kans dat de schermen door Sharp worden geleverd echter klein. Apple zou namelijk op zoek zijn naar schermen tussen de 46 en 55 inch, terwijl Sharp deze niet kan leveren.

Apple test meerdere ontwerpen voor eigen HD-televisie

Toegevoegd op 13 december 2012

Apple voert momenteel testen uit met meerdere ontwerpen voor een eigen HD-televisie. Meerdere Aziatische leveranciers, waaronder Sharp en Foxconn-moederbedrijf Hon Hai Precision, zouden bij de testfase zijn betrokken.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. De bronnen melden dat Apple meerdere proefmodellen van de HD-televisie heeft laten ontwikkeld en de varianten uittesten. Het is overigens niet voor het eerst dat Apple testen uitvoert met televisietoestellen. Apple zou hier al enkele jaren mee bezig zijn.

Nog geen officieel project

De bronnen melden dat de ontwikkeling van een HD-televisie van Apple zich op dit moment in een zeer vroeg stadium bevind. De televisie zou nog geen officieel project van Apple zou en zich op dit moment bevinden in de testfase. Het lijkt er dan ook niet op dat we Apple’s HD-televisie op korte termijn hoeven te verwachten.

Dat Apple interesse heeft in het ontwikkeling van een eigen televisieset is geen geheim. Apple-CEO Tim Cook gaf deze maand in een interview met NBC’s Rock Center nog de markt voor televisies erg interessant te vinden en van mening te zijn dat de ontwikkeling van televisies achterblijft bij andere apparaten. Het ligt dan ook voor de hand dat Apple experimenteert met een eigen televisie.

'iTV verschijnt in de eerste helft van 2013 op de markt'

Toegevoegd op 13 november 2013

Apple lanceert de iTV in de eerste helft van 2013. Het bedrijf wacht met de lancering tot de iPhone 5S, de opvolger van de iPhone 5, op de markt is verschenen.

Dit meldt The Chinese Times op basis van anonieme bronnen. Het gerucht komt overeen met een eerdere analyse van Peter Misek, analist bij Jefferies & Co. Misek meldde in augustus in een onderzoeksnotitie dat de productie van de iTV inmiddels van start is gegaan, maar het apparaat pas in 2013 op de markt verschijnt. De prijs wordt door de analist geschat op 1.250 dollar, iets meer dan 1.000 euro.

De bronnen van The Chinese Times weten helaas geen details over de iTV te melden. De iTV is volgens eerdere geruchten een HDTV van Apple, die gebruikers de mogelijkheid biedt via een soort menukaart een pakket van content samen te stellen. Om dit mogelijk te maken zou Apple in de gesprek zijn met verschillende mediabedrijven die de content ontwikkelen.

The Chinese Times weet verder te melden dat Apple werkt aan een vijfde generatie iPad, die de onlangs gelanceerde vierde generatie moet vervangen. De nieuwe iPad ligt volgens de bronnen in het voorjaar van 2013 al in de winkels.

Via: Digitimes

'Apple kan 2,5 miljard dollar verdienen door iTV voor kerst te lanceren'

Toegevoegd op 29 september 2012

Apple kan 2,5 miljard dollar, zo'n 1,95 miljard euro, verdienen door de iTV voor de kerst te lanceren. Het lijkt er echter niet op dat dit gaat gebeuren, aangezien de gesprekken tussen Apple en contentleveranciers moeizaam verlopen.

Dit stelt Peter Misek, een analist bij Jefferies & Co.. Misek gaat er in deze berekening vanuit dat de iTV voor 1.250 dollar over de toonbank gaat. Apple is al langer in gesprek met leveranciers van content die het bedrijf on-demand wil aanbieden via de iTV. Apple heeft tot nu toe echter geen overeenkomsten weten te sluiten.

Grote vraag naar de iTV

De iTV lijkt overigens erg populair te gaan worden. Onderzoek van Quixel Research wijst uit dat maar liefst 88 procent van Apple's klanten en 80 procent van de eigenaren van een TV met platte beeldbuis in de Verenigde Staten geïnteresseerd zou zijn in een televisie van Apple. Een kleine kanttekening hierbij is echter wel dat de prijs van het apparaat niet in dit onderzoek is meegenomen.

Potentiële kopers van de iTV hebben een duidelijke voorkeur voor een aantal features. 80 procent van gebruikers zegt behoefte te hebben aan een ingebouwde WiFi-verbinding, terwijl 73 procent graag de mogelijkheid om bestanden op te slaan in de cloud in de iTV terugziet. 67 procent van de Amerikaanse potentiële klanten is vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid de televisie te synchroniseren met andere apparaten.

Foutmelding in iOS 6 beta wijst op iBooks voor Apple TV

Toegevoegd op 5 september 2012

De nieuwe iOS 6 beta voor de Apple TV bevat een foutmelding die erop wijst dat de e-boekenapp iBooks naar de settopbox komt. iBooks is op dit moment alleen beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch.

De foutmelding werd ontdekt door AppleInsider. De foutmelding duikt op een Apple TV op, zodra je op iOS een e-boek in de iBookstore koopt. De foutmelding stelt dat de Apple TV automatisch heeft geprobeerd de iBooks-content te downloaden, maar dat deze niet beschikbaar is aangezien de vereiste software niet op de Apple TV is geïnstalleerd.

iBooks-app

De iBooks-app is in de iOS 6 beta nog niet beschikbaar. Het is dus niet mogelijk de vereiste software te installeren zodat het e-boek gedownload kan worden. De foutmelding is echter een duidelijk aanwijzing dat Apple werkt aan een Apple TV-variant van de app.

Ook op andere iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad kan de foutmelding tevoorschijn worden getoverd zolang de iBooks-app niet op het apparaat is geïnstalleerd. iBooks kan op deze apparaten echter gewoon uit de App Store worden gedownload.

iBooks voor de Mac

Opvallend genoeg is de iBooks-apps ook nog niet beschikbaar op het OS X-platform. Een Mac is een meer voor de hand liggend apparaat om een e-boek op te lezen dan een TV. Het lijkt voor Apple dan ook een logischere keuze de app eerst voor de Mac uit te brengen.

Apple's Eddy Cue: 'Apple iTV wordt voorlopig niet gelanceerd'

Toegevoegd op 25 augustus 2012

We hoeven Apple's iTV niet op korte termijn verwachten. Het bedrijf zou pas in de markt willen betreden als Apple echte problemen kan oplossen. Apple denkt hierbij aan de kwaliteit van de interface van televisies of het ontbreken van de mogelijkheid een eigen pakket met zenders samen te stellen.

Dit voorspelt Eddy Cue, Apple's Senior Vice President van de internet en software-afdeling van Apple. Cue deed de uitspraken in een gesprek met analist Andy Hargreaves van Pacific Crest (via Fortune). Ook Apple-CFO Peter Oppenheimer was bij het gesprek aanwezig. Hargreaves stelt naar aanleiding van het gesprek dat het 'extreem onwaarschijnlijk' is dat Apple op korte termijn een iTV lanceert.

Content aanbieden

Apple zou zich op dit moment vooral richten bij het vinden manier om content op de iTV aan te bieden. De methode moet afwijken van de wijze waarop content beschikbaar is op huidige televisies. Apple bleek onlangs in gesprek te zijn met kabelmaatschappijen voor het aanbieden van hun content. De content zou onder andere on-demand beschikbaar moeten worden.

Het bedrijf ging eerder ook al in gesprek met mediabedrijven, de bedrijven die de content ontwikkelen. Deze gesprekken liepen echter op niets uit. Apple schopte daarnaast kabelmaatschappijen tegen het been door content direct bij de makers af te nemen en kabelmaatschappijen dus buitenspel te zetten.

'iTV is in productie, maar wordt mogelijk pas in 2013 gelanceerd'

Toegevoegd op 20 augustus 2012

De iTV is op dit moment in productie. Apple zou zich echter volledig willen richten op de lancering van de iPad mini. De iTV verschijnt daarom mogelijk pas in 2013 op de markt.

Dit schrijft Peter Misek, analist bij analistenbureau Jefferies & Co, in een onderzoeksnotitie voor investeerders die in handen is van MacRumors. De iTV zou inmiddels 'volledig in productie' zijn. Apple zou deals willen sluiten met providers als AT&T en Verizon, maar gelijktijdig ook een set-top box als alternatief bieden om kabelproviders tevreden te houden.

Gemiddelde prijs

De analist schat in dat de iTV voor gemiddeld 1.250 dollar, iets meer dan 1.000 euro, over de toonbank zal gaan. Wat betreft het moment waarop Apple de iTV lanceert houdt Misek een kleine slag om de arm. De analist stelt dat de lancering van de iPad mini voor het vierde kwartaal van 2012 op de planning staat. De iTV zou vervolgens eveneens in het vierde kwartaal van 2012 of in het eerste kwartaal van 2013 op de markt verschijnen.

Misek waarschuwt tot slot dat Apple mogelijk een probleem heeft met Sharp, dat verantwoordelijk is voor de levering van de schermen voor de iTV. Sharp heeft te kampen met financiële problemen, die volgens Misek er zelfs toe kunnen leiden dat het bedirjf failliet gaat.

Apple wil Apple TV omtoveren tot settop-box

Toegevoegd op 16 augustus 2012

Apple is in gesprek met kabelmaatschappijen in de Verenigde Staten om de Apple TV te gebruiken als settop-box. Gebruikers van de Apple TV zouden hierdoor TV-shows kunnen bekijken via de Apple TV.

Dit melden bronnen van The Wall Street Journal. Apple wil al langer TV-shows aanbieden op de Apple TV. Het bedrijf voerde eerder gesprekken met mediabedrijven, waarbij Apple dus probeerde kabelmaatschappijen buiten spel te zetten. Door in gesprek te gaan met kabelmaatschappijen stapt Apple van deze strategie af.

Content van kabelmaatschappijen

Een overeenkomst zou betekenen dat kabelmaatschappijen hun content via de Apple TV op de televisie van gebruikers kunnen aanbieden. Het is niet duidelijk in welke Apple TV Apple een dergelijke feature wil aanbieden. Het is dus goed mogelijk dat de functie pas in een volgende generatie van de Apple TV beschikbaar zal zijn.

De bronnen van The Wall Street Journal melden dat de technologie niet alleen in de Apple TV, maar ook in televisies ingebouwd kan worden. De technologie maakt het niet alleen mogelijk live televisie te kijken, maar ook om eerder uitgezonden programma's terug te zien.

Nederland

Aangezien de gesprekken worden gevoerd met kabelmaatschappijen in de Verenigde Staten lijkt het erop dat wij in Nederland niet direct voordeel zullen halen uit een mogelijke overeenkomst.

Apple krijgt patent voor digitale video recorder op HDTV toegewezen

Toegevoegd op 15 augustus 2012

Het Amerikaanse Patent and Trademark Office wijst Apple een patent toe waarin concepten worden getoond voor een digitale video recorder en andere interfaces voor een televisie.

Het patent dook in maart 2008 voor het eerst op in een patentvraag, maar is nu pas goedgekeurd. Het patent beschrijft een interface waarmee gebruikers op de HDTV opnamens van televisieuitzendingen kunnen instellen. Ook bevat het patent een afbeelding van een menu met verschillende televisiekanalen, waarbij de titel van het uitgezonden programma wordt vertoond.

Apple beschrijft in het patent daarnaast een iPod-achtig apparaat waarmee de HDTV kan worden bestuurd. Het apparaat heeft een ronde schijf met daarin een knoppen voor afspelen en pauzeren, door- en terugspoelen en het menu. Het apparaat kan worden aangesloten op een dockingstation.

Via: Patently Apple

'iTV is in eerste instantie alleen in VS beschikbaar'

Toegevoegd op 28 juli 2012

De iTV of HDTV van Apple is na de lancering in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten (VS) beschikbaar. De beperking heeft vooral te maken met het afsluiten van licenties met de alle betrokken partijen.

Dit zeggen analisten tegen Stuff.tv. Giles Cottle, analist van de markt voor breedbandcontent en online video bij Informa, zegt verbaasd te zullen zijn als de iTV in eerste instantie niet beperkt zal zijn tot de VS. Cottle omschrijft de rechten op content als een grote last waar per land veel tijd aan moet worden besteed.

Lancering in fases

Ook marktanalist Veronica Thayer van IHS verwacht dat Apple de iTV in fases in verschillende landen zal uitbrengen. Thayer stelt dat het noodzakelijk is goede content aan te bieden om de iTV een succes te laten worden. Door het apparaat in eerste instantie alleen in de VS te lanceren kan Apple het apparaat aanpassen aan de wereldwijde markt.

Paul Erickson, eveneens werkzaam voor IHS, wijst op het feit dat de iTunes Store in de Verenigde Staten veruit de meeste video's bevat. Een lancering die zich beperkt tot de VS is volgens Erickson voor Apple dan ook een logische keuze

'Apple TV krijgt een Retina Display'

Toegevoegd op 17 juli 2012

Apple heeft het Retina Display inmiddels geïntroduceerd in zowel de iPhone, iPad als MacBook Pro. Raymond Soneira, oprichter en CEO van DisplayMate Technologies, verwacht dat Apple deze trend voortzet bij de Apple HDTV of iTV.

Soneira zegt tegen CNET dat het Apple niet zo zeer gaat om de resolutie die een Retina Display biedt. Apple zou vooral geïnteresseerd zijn in een consistente en nauwkeurige weergave van kleuren op zijn apparaten. Het bedrijf zou de technologie willen introduceren in alle 'premium producten', waar ook de Apple HDTV onder zou vallen.

Consistente weergave

Door al zijn apparaten te voorzien van een Retina Display zou Apple er dus voor willen zorgen dat een foto op exact dezelfde manier wordt weergegeven op bijvoorbeeld je iPhone, iPad en Apple HDTV. Deze consistente weergave van beelden is volgens Soneira de reden dat Apple geen genoegen neemt met een set-top box als de Apple TV en werkt aan een eigen HDTV.

Veel eerder geruchten stellen dat een HDTV van Apple nog lange tijd op zich zal laten wachten aangezien de technologie die een Retina Display op groot formaat mogelijk maakt nog niet beschikbaar is. Soneira spreekt dit tegen en stelt dat veel huidige HDTV's met een resolutie van 1920x1080 wat betreft scherpte al als 'Retina Displays' beschouwd zou kunnen worden. Soneira stelt dan ook dat de technologie al beschikbaar is.

Tweede scherm-applicatie voor iOS en Apple TV

Toegevoegd op 27 juni 2012

Brightcove heeft gisteren App Cloud Core voorgesteld, een app-platform dat ontwikkelaars toelaat iOS-apps te creëeren via JavaScript en HTML5. Eén van de grote vernieuwingen is dat ontwikkelaars nu ook gemakkelijk dual-screen apps in het leven kunnen roepen, waarbij iOS-apparaten zoals de iPad of de iPhone media kunnen streamen naar de Apple TV.

Hierbij zou je bijvoorbeeld op je iPad een quizvraag over een bepaalde afbeelding kunnen oplossen, terwijl op je televisie de afbeelding in kwestie te zien is - om zomaar een voorbeeld te geven. Een andere mogelijkheid is videogamen op de TV, terwijl je iPad/iPhone als afstandsbediening werkt. De twee schermen werken dus in interactie met elkaar.

Dit voedt de geruchten dat Apple's veelgeciteerde iTV wel eens een televisie zou kunnen worden wiens voornaamste troef op Airplay berust. Denk aan een televisie die volledig bediend kan worden door je iPhone of iPad, waarbij apps fungeren als een soortement televisiekanaal.

Sinds de beroemde uitspraak van Jobs in de biografie van Issacson dat hij "de code gekraakt had" m.b.t. de heruitvinding van de televisie wordt Apple druk geassocieerd met een aankomende televisieset. Of Apple ook daadwerkelijk een eigen televisie zal produceren is vooralsnog onduidelijk, maar met de Dual Screen Solution van Brightcove heeft het alvast een middel beet om apps naar de televisie te streamen.

[youtube]A1RjXsLZ2Ik[/youtube]

0 Reactie(s) op: iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.