iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 27 juni 2013 11:09

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Sharp levert LCD-schermen voor iTV in derde kwartaal

Toegevoegd op 22 juni 2012

Gisteren publiceerde de Chinese nieuwssite 21cbh.com een rapport over de nieuwe leveringen van Sharp aan Apple. Volgens analist Brian White van Topeka Capital Markets verwachtte Apple de LCD-schermen voor hun nieuwe televisie pas in het vierde kwartaal van 2012. Nu blijkt dat Sharp deze leveringen een kwartaal vroeger heeft gepland.

Het rapport zou zich baseren op betrouwbare bronnen bij Sharp. Zo zouden er zowel werknemers als managers informatie over de leveringen aan Apple gelekt hebben. "Naar mijn mening zal het een leuke kerstmis worden voor Apple en hun klanten", aldus White. "Toch zal het noodzakelijk zijn om de datum van verscheping op te volgen want deze kan door omstandigheden alsnog wijzigen".

In maart kocht Foxconn zo'n 10 procent van de aandelen van Sharp, goed voor 808 miljoen dollar. Hiermee zou deze laatstgenoemde zijn concurrentiepositie kunnen verbeteren in de LCD-business. Toch lijkt de deal met Sharp meer dan dat: vele analisten vermoeden dat beide fabrikanten anticiperen op de verwachtte televisie set van Apple.

Brian White gelooft dat Apple in de toekomst zal komen met een volledige HDTV. En White is duidelijk niet de enige die dergelijk prognose stelt.

Krijgt iTV bewegingsbesturing en touch-afstandsbediening?

Toegevoegd op 11 juni 2012

AppleInsider brengt verslag uit van een nieuw gerucht dat de ronde doet omtrent de iTV: analist Brian White, werkzaam bij Topeka Capital Markets en full-time Apple-orakel, zegt dat Apple op het einde van het jaar een eigen televisie zal voorstellen. Dat werd hem in Taiwan verteld door een bron die "dicht bij het productieproces staat".

Bovendien zou de televisie een "speciale vorm van bewegingsdetectie" bevatten, die ineens het toestel zou bedienen. IPhoneclub vergelijkt deze op haar website met de Kinect-bewegingssensor van de Xbox 360. Daarnaast zou het apparaat ook een uniek afstandsbediening meekrijgen, dat fungeert op basis van touchscreen. Dit afstandsbediening zou qua design gelijkenissen met de iPad vertonen, maar zou uit plastic bestaan in plaats van het aluminium design van de iPad.

IPhoneclub vermoedt dat in dit geval ook de remote-app voor de iPhone en de iPad een update zou krijgen, waardoor de iTV ook te bedienen zal zijn via de gevestigde waarden. Dit zou meteen ook het patent kunnen verklaren dat Apple afsloot voor een universele afstandsbediening voor iOS-apparaten.

White heeft reeds meerdere voorspellingen gedaan wat betreft de iTV, waarvan de meest recente stelde dat de Apple-televisie twee tot zes maanden voor haar lancering reeds zal worden voorgesteld, opdat de app-ontwikkelaars voldoende tijd hebben om hun software te ontwikkelen. Als deze voorspelling, in combinatie met bovenstaande, correct is, zou dit betekenen dat de iTV ten vroegste pas vanaf 2013 verkrijgbaar zou zijn.

Update 5.0.2 voor Apple TV beschikbaar

Toegevoegd op 6 juni 2012

Sinds gisterenavond kunnen de gebruikers van de tweede en derde generatie Apple TV's hun firmware updaten. Op het eerste gezicht lijkt de update geen direct zichtbare nieuwe functies of apps te installeren. Deze voorzichtige update is waarschijnlijk te wijten aan de Worldwide Developers Conference van maandag aanstaande. Op deze conferentie worden traditiegetrouw belangrijke nieuwe software en hardware gelanceerd.

Om de update 5.0.2 te installeren, moet je via instellingen op de categorie 'algemeen' klikken. Onder deze categorie kan je de optie 'software-update' vinden. Dit is de enige manier om de Apple TV te updaten.

Gebruikers die een jailbreak geïnstalleerd hebben op hun Apple TV stellen de update beter even uit. Zo is het voorlopig nog onduidelijk welk effect deze update heeft op de huidige jailbreak.

"Kracht van iTV zal schuilen in haar AirPlay en haar apps"

Toegevoegd op 4 juni 2012

Jeremy Allaire, CEO en stichter van online videoprovider Brightcove, heeft op de website van All Things D zijn licht laten schijnen over de iTV. Volgens hem zal het televisiescherm zelf geen belangrijke rol spelen in de machtsontplooiing van de televisieservice van Apple. Sterker nog, het beeldscherm zal louter als "een scherm" fungeren om iOS op te doen werken.

Waar Apple dan wel mee zal uitpakken, zijn meer dan een half miljoen apps en de AirPlay-technologie, voegt Allaire toe aan zijn betoog. Apple zou de televisiemarkt dus niet op hardwaregebied aanvallen: er zullen wel HDTV's geproduceerd worden door Apple, maar omwille van de lange levenscyclus van het product zal Apple ook haar bestaande set-top box bijwerken tot een apparaat dat FaceTime, en spraak- en bewegingstechnologie ondersteunt.

De nieuwe add-on voor de modale HDTV zou slechts enkele centimeters groot en zeven tot acht centimeter breed zijn. Op deze manier zal Apple een enorm deel van het televisiekijkende publiek in één klap kunnen aanspreken.

Wat Allaire dus voorspelt, is dat Apple niet zal proberen unieke media-inhouden te leveren of de kabelmaatschappijen op hun eigen terrein zal trachten te verslaan. In plaats hiervan zal het mogelijk zijn de programma's van kabeltelevisie te ontvangen via hun zelf ontwikkelde app. Via Airplay zou iedere iPhone of iPad dan de iTV kunnen detecteren, en deze vervolgens als scherm kunnen gebruiken om audio of video op af te spelen.

Afgelopen week werden de geruchten omtrent de iTV aangewakkerd door de woorden van Tim Cook op de D10-conferentie. Cook zei tijdens een interview met enkele journalisten dat de Apple TV set-top box een hobby zal blijven, al joeg haar recente update (Apple TV kan nu 1080p afspelen, red) de verkoop wel fors de hoogte in. Op deze uitspraak liet de CEO van Apple veelbetekenend volgen dat Apple "van plan is deze kaart te blijven spelen, en te zien tot waar het ons leidt." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

iTV: "de vraag is niet of, maar wanneer"

Toegevoegd op 1 juni 2012

Vandaag publiceerde analist Gene Munster van investeringsbank Piper Jaffray een bericht aan hun investeerders waarin te lezen stond dat Apple met zekerheid een HDTV zal lanceren. Tim Cook's D10 interview, Steve Jobs' biografie en andere geruchten wijzen volgens hem erop dat het televisietoestel van Apple een feit is. Enkel de precieze datum ontbreekt nog.

Munster vermoedt dat later dit jaar Apple de nieuwe iTV zal aankondigen. Net zoals de meeste Apple-producten zullen we deze HDTV zes maanden later terugvinden in de winkels.

De iTV zal verkrijgbaar worden in formaten variërend van 42-inch tot 55-inch. In lijn met eerdere geruchten beweert Gene Munster dat de iTV uitgerust zal worden met een aluminium achterkant en zal er een minimum aan kabels nodig zijn. Vanwege de hoge prijs van de OLED-schermen, zeker voor grotere schermformaten, zou Apple opteren voor de goedkopere LCD-technologie. Het prijskaartje zal zich situeren tussen de 1500 en 2000 dollar.

Omdat de iTV zich moet onderscheiden tegenover andere, al gevestigde televisieproducenten, zal Apple uitpakken met een ongeziene interface voor het nieuwe televisietoestel. Zo zullen we de nieuwe HDTV ook kunnen besturen via Siri, zal er een App Store worden ontwikkeld voor televisie-apps en zal Apple de compatibiliteit met andere producten tot een hoger niveau tillen.

Besturingssyteem iTV op WWDC

Toegevoegd op 30 mei 2012

Volgens een betrouwbare bron bij de site BGR zou Apple een nieuw besturingssysteem introduceren op de Worldwide Developers Conference. Het OS-systeem, de grotere broer van de iOS-besturing van de Apple TV, zou de nieuwe iTV moeten voorzien van de nodige software.

De nieuwe interface heeft als bedoeling zoveel mogelijk andere apparaten te kunnen aansturen. Zo zou de set-top box van je huidige televisieprovider bestuurd kunnen worden via de nieuwe HDTV van Apple. Om dit te kunnen realiseren, zou Apple al een tijdje in overleg zijn met andere fabrikanten. Via een API (application programming interface) is het mogelijk de iTV te laten fungeren als centrale bediening voor alle mediabestanden die voor handen zijn op alle media-apparaten in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de muziekbibliotheken op je computer, de filmbibliotheek op je set-top box of de foto's op je externe harde schijf. Vreemd genoeg beweert de bron bij BGR wel dat het apparaat zelf, de iTV, niet gelanceerd zal worden op de WWDC.

Op 11 juni om 19.00u (Nederlandse tijd) start Apple's Worldwide Developers Conference te San Francisco. Wij volgen de nieuwe ontwikkelingen alvast op de voet!

Tim Cook over Apple's plannen op de televisiemarkt

Toegevoegd op 30 mei 2012

Op de D10-conferentie werd Tim Cook gisteren uitgenodigd om te spreken over de nieuwe ontwikkelingen van Apple. Hierbij kwam de toekomst van Apple op de televisiemarkt uitgebreid aan bod.

Allereerst werd de huidige situatie van de Apple TV toegelicht. De cijfers liegen er namelijk niet om: de Apple TV is zowat het minst succesvolle product dat Apple momenteel aanbiedt. Toch argumenteert Cook dat er een groeiend publiek is voor de set-top box. Terwijl Apple vorig jaar zo'n 2,8 miljoen Apple TV's verkocht, deed Apple er in de eerste zes maanden van 2012 reeds 2,7 miljoen van de hand. Daarom zou volgens de Apple-topman het Amerikaans elektronicabedrijf zich willen blijven verdiepen in het verbeteren van de service op de televisiemarkt.

Op de vraag of Apple op dit moment bezig is met de ontwikkeling van een eigen televisietoestel wou Tim Cook niet antwoorden.

[youtube]rLyVsT5SCdU[/youtube]

0 Reactie(s) op: iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.