iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 27 juni 2013 11:09

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iTV zal Siri en iSight hebben

Toegevoegd op 7 mei 2012

Volgens Cult of Mac zal de nieuwe iTV lijken op de huidige Thunderbolt of Cinema Display , maar dan veel groter. Zij beweren informatie ontvangen te hebben van een insider, die een prototype van de iTV heeft kunnen zien.

Opvallend aan het prototype was de iSight-camera (bestuurd via Siri), die gebruikers in staat stelt FaceTime-videogesprekken te voeren. Hierdoor kan de gebruiker op om het even welke plaats in de kamer zitten om een videogesprek te voeren, want de camera zal automatisch gezichten herkennen en hierop inzoomen. Zelfs al lopend praten zonder dat de camera je uit het oog verliest zou zo mogelijk worden. Kortom, we zullen niet voor de televisie hoeven te staan om te videochatten, we kunnen ook simpelweg op de sofa blijven zitten tijdens het gesprek.

Daarnaast zou de nieuwe televisie Siri ondersteunen, waardoor hij volledig of gedeeltelijk met de stem bediend kan worden.

TV-analist Paul Gagnon voegde daar op dezelfde website nog het volgende aan toe: "We hebben geen harde informatie, maar verwachten dat Apple op het einde van het jaar een lijn televisies introduceert." Afgaande op recente investeringen van Apple's Chinese leverancier Foxconn lijkt dit zeker niet onmogelijk, maar dit wil wel zeggen dat de iTV behoorlijk conventioneel zal zijn op gebied van hardware.

Er doen reeds langer geruchten de ronde over een Apple-televisie, waarbij tegenstrijdige berichtgeving legio is. Er werd de afgelopen maanden al gewag gemaakt van een iTV die dit jaar nog, in 2013, of zelfs pas in 2014 het daglicht zou zien.

Vorige generatie Apple TV's tweedehands duurder dan nieuwe generatie

Toegevoegd op 5 mei 2012

Hoewel de tweede generatie Apple TV's voor evenveel over de toonbank ging als de huidige generatie, worden tweedehands Apple TV's 720p momenteel voor meer dan de nieuwprijs verkocht op sites zoals Amazon en Buy.com. Voorlopig zijn jailbreak programma's als XBMC enkel beschikbaar voor de tweede generatie. Dat is waarschijnlijk de reden voor de grote belangstelling voor de oudere Apple TV's. Op Amazon werd eerder al een Apple TV van de tweede generatie voor 178 dollar verkocht. Buy.com biedt op dit moment een Apple TV 2G aan voor 167 dollar.

Via het jailbreak programma XBMC is het mogelijk om meer videoformaten af te spelen dan initieel de bedoeling is. Omdat er maar een gering aantal Apple TV's 2G worden aangeboden en Apple alle vorige generaties uit de rekken heeft gehaald, stijgt de exclusiviteit en bijgevolg de prijs.

Firecore liet al weten dat er hard gewerkt wordt aan een jailbreak voor de nieuwe generatie Apple TV's.

Bron: 9to5Mac

iTV pas voor 2014?

Toegevoegd op 3 mei 2012

Mark Moskowitz, analist bij de Amerikaanse bank J.P. Morgan, denkt dat we nog tot 2014 zullen moeten wachten op een door Apple ontworpen televisie. Moskowitz' bevindingen werden vanmorgen gepubliceerd door de site AppleInsider.

De specialist inzake Apple-onderzoek m.b.t. de iTV vermoedt wel dat Apple eerst nog een nieuwe versie van de Apple TV zal lanceren, één die al enkele elementen van de iTV zal bevatten. Dit opdat de consument alvast zou kunnen wennen aan besturing via spraak (Siri)- of bewegingstechnologie.

Moskowitz denkt dat de economische recessie waarin de tv-industrie verkeert, te zwaar zal doorwegen bij de Apple-tenoren om nu al hun nieuw product op de markt te brengen. Een eerste iTV zou in eerste instantie vooral moeten uitblinken op vlak van design, gebruiksvriendelijkheid en grafische resolutie. Omdat men bij Apple vreest dat de consument nog niet klaar is om weg te stappen van de traditionele kabeltelevisie, zou Apple pas na verloop van tijd baanbrekende updates aanbieden.

Phil Cusick, eveneens werkzaam als analist bij J.P. Morgan, vulde later vandaag aan op dezelfde website: hij is van mening dat Apple op dit moment geen rol van betekenis kan spelen op de televisiemarkt, gezien het nog geen overeenkomsten heeft met content providers.

Amerikanen en Britten kijken uit naar nieuwe iTV

Toegevoegd op 24 april 2012

Eerder al bleek uit studies van KAE en Toluna dat zo'n 25 procent van de Amerikanen de aankoop van een televisietoestel van Apple overweegt indien deze op de markt gebracht zou worden. Uit nieuw onderzoek werd aangetoond dat de Britten nog meer interesse vertonen voor de aankomende iTV. 30 procent van de ondervraagde Britten gaf namelijk aan dat ze de aanschaf zouden overwegen.

Daarnaast wordt er in de onderzoeken een significante positieve relatie waargenomen tussen het bezit van een ander Apple-apparaat en de interesse in de iTV. 43 procent van de Britse Apple-gebruikers en 38 procent van de Amerikaanse Apple-gebruikers zou de aankoop van de nieuwe televisie overwegen. 38 procent van de Britten met een Sony-TV, 36 procent van de Samsung-televisiebezitters en 31 procent van de LG-bezitters zou zijn huidig toestel inruilen voor een nieuwe televisie van Apple.

Hoewel Apple nog geen officiële aankondiging over de nieuwe iTV de wereld heeft ingestuurd, gaan er toch hardnekkige geruchten dat Apple eind 2012 een nieuwe speler zal zijn op de televisiemarkt.

Gaat Frans designer Starck iTV ontwerpen? [UPDATE]

Toegevoegd op 14 april 2012

De gereputeerde Franse ontwerper Philippe Starck heeft in een radio-interview met France Info onthuld dat hij met Apple werkt aan een naar eigen zeggen revolutionair nieuw product, dat over een achttal maanden in de schappen zou moeten liggen. Dit schrijft Hardmac op haar website.

In de geest van de traditionele geheimdoenerij van het Amerikaanse elektronicabedrijf weigerde Starck verder uit te weiden over het project. Het spreekt echter voor zich dat dit wijst op de betrokkenheid van Starck bij de compleet vernieuwende Apple-televisie, die op het eind van dit jaar het daglicht zou moeten zien. Dit wordt nog eens benadrukt door zijn omschrijving van het product als "revolutionair". In zijn biografie nam Steve Jobs exact dezelfde woorden in de mond om Apple's televisieset te beschrijven (zie hierboven).

Starck staat te boek als een allround designer, met producten van tandenborstels over motorfietsen tot zelfs windmolens. Starck heeft nog geen eerdere formele samenwerking met Apple aangegaan, al heeft hij in het verleden wel al speakers voor de iPod en de iPhone ontworpen.

[UPDATE]

Gisteren maakte de Fransman Starck bekend dat hij voor zijn "revolutionair product" zal samenwerken met de familie Jobs en niet met Apple. Geruchten doen de ronde dat Starck een speciale boot gaat ontwerpen voor de familie Jobs. In een interview met het Franse persbureau AFP zei Philippe Starck:

"Het project werd oorspronkelijk opgestart met Steve Jobs. Het zal worden afgewerkt met de weduwe van Steve Jobs, Laurene Jobs. Het is een privé-initiatief en voorlopig wens ik geen details bekend te maken".

Ook in Steve Jobs zijn biografie vermeldt Walter Isaacson dat Jobs plannen had om een eigen boot te ontwerpen. Hoewel Jobs vreesde dat hij het resultaat nooit te zien zou krijgen vanwege zijn ziekte, zette hij toch door. De boot zou een strak en minimalistisch design hebben en geconstrueerd worden door Feadship.

Nieuwe Apple TV is testcase voor Samsung-chip

Toegevoegd op 13 april 2012

Volgens Chipworks zijn de nieuwe Apple TV en de iPad 2 platforms voor het testen van een nieuwe chip (de Samsung 32nm High-K + Metal Gate), die in de toekomst onder meer op de iPhone gebruikt zou kunnen worden.

Op basis van deze gegevens lijkt het voor de hand liggend dat Apple de Samsung-chip uittest en mogelijke bugs tracht weg te filteren, alvorens deze integraal over te dragen naar de andere Apple-technologie.

Apple zal overschakelen van een 45nm LP CMOS (bekend van de iPhone 4S en de iPad 2 van vorig jaar) naar een nieuwere, meer efficiënte 32nm-node. Om de overstap vlotter te doen verlopen wordt er getest met non-complexe, kleine nodes zoals deze in de nieuwe Apple TV.

Omdat het product Apple TV aanzienlijk minder verkoopt dan de iPhone of de iPad is Apple TV een ideaal testplatform. Moesten er fouten opduiken in de chips, kunnen ontevreden klanten deze altijd inruilen voor de oude, betrouwbare 45nm-chips.

De nieuwe chip zou de Apple-producten efficiënter laten werken, waarmee hoofdzakelijk bedoeld wordt dat complexe bewerkingen kunnen worden uitgevoerd zonder al te veel batterijduur te moeten opofferen.

0 Reactie(s) op: iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.