iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 27 juni 2013 11:09

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iTV of iPanel?

Toegevoegd op 5 april 2012

Er doen geruchten de ronde dat de nieuwe televisiedienst van Apple wel eens "iPanel" genoemd zou kunnen worden in plaats van "iTV". Volgens analist Peter Misek van Jefferies & Company zou de naam "iPanel" alvast veel beter bij het product passen, gezien Apple niet enkel mikt op een simpele televisie.

"Het moet een display worden, een gamecenter, een mediahub, een computer.." zegt Misek op AppleInsider.com. In die zin zou de naam "iTV" dus veel te beperkt zijn. Een andere reden waarom het nieuwe product niet "iTV" genoemd zou worden, wordt veroorzaakt door het feit dat de intellectuele rechten van de naam "iTV" bij het gelijknamige Britse televisienetwerk liggen.

Verder in hetzelfde artikel orakelt Misek over de toekomst van het product. Hij gelooft dat de "iPanel" de deur uit zal gaan voor een gemiddelde prijs van 1.250 dollar en voorziet grootse toekomstplannen van Apple aangaande de nieuwe televisiedienst. Dit vermoeden baseert hij op drie factoren: ten eerste denkt hij dat de nieuwe overeenkomst tussen Foxconn en Sharp, beide traditionele leveranciers van Apple, een teken aan de wand is dat de twee bedrijven de productie van Apple's nieuwe paradepaardje niet willen missen. Op de tweede plaats zijn er vanuit Azië een niet gering aantal meldingen binnengekomen dat Apple reeds onderdelen voor haar Apple-TV in kleine hoeveelheden heeft besteld.

Ten slotte zou een analyse van bouwvergunningen en satellietbeelden uit de regio van North-Carolina, waar Apple een datacenter heeft, uitwijzen dat Apple ook een structurele uitbreiding plant - hoogstwaarschijnlijk dus om daar de nieuwe Apple TV te vervaardigen. Als profeet Misek gelijk krijgt, zou het product in het laatste kwartaal van 2012 op de markt komen.

Nieuwe Apple iTV in 2013

Toegevoegd op 29 maart 2012

Volgens een rapport van het Aziatische onderzoeksbureau CLSA zal Apple pas in 2013 met een eigen televisie op de proppen komen. Dit heeft alles te maken met de investering van Foxconn in Sharp, het Japanse electronicabedrijf. Hiermee worden hardnekkige geruchten die beweerden dat Apple's televisie eind dit jaar in de winkels zal liggen, weerlegd.

Eerder deze week raakte bekend dat Foxconn-oprichter Terry Gou voor 600 miljoen investeerde in de lcd-fabricage van het Japanse bedrijf Sharp. Daarnaast zou Foxconn's moederbedrijf Hon Hai nog eens voor 1,3 miljard dollar beleggen in de aankoop van nieuwe apparatuur. Aangezien Sharp al meerdere keren passeerde als mogelijke leverancier voor televisieschermen bij Apple, is er dus een grote kans dat zij de eer hebben om onderdelen te leveren voor de eerste televisie die geproduceerd zal worden door Apple.

Eind vorig jaar stelde Digitimes nog dat Apple de nieuwe iTV in het derde kwartaal van 2012 zou lanceren. Daarna beweerde Peter Misek, analist bij Jefferies & Company, dat het televisietoestel pas eind dit jaar op de markt verschijnt. Ondanks er duidelijk nog veel onzekerheid bestaat over de juiste releasedatum, wordt het vermoeden dat Apple een nieuwe speler op de televisiemarkt zal worden met de dag groter.

"Nieuwe interface Apple TV 5 jaar geleden door Steve Jobs afgewezen"

Toegevoegd op 25 maart 2012

Macgasm.net bracht verslag uit van een tweet van Michael Margolis, een ex-ingenieur werkzaam voor Apple TV, waarin deze laatste zegt dat de nieuwe interface van Apple TV reeds in 2007 op tafel lag. Wat meer is, is echter dat Steve Jobs de interface resoluut onder tafel veegde. Bovendien voegt Margolis aan bovenstaande statements toe dat er nu blijkbaar niemand meer bij Apple is die slechte designs durft af te keuren, waarmee hij dus duidelijk zijn afkeer voor het huidige design aangeeft.

Bij de introductie van de nieuwe Apple TV op het jongste Apple-event werd de nieuwe interface, inclusief grote, iconische knoppen en met billboard-achtige stijl, wereldkundig gemaakt. Ook de eigenaars van de vorige (2e generatie) Apple TV kregen via een update toegang tot de vernieuwde interface.

Voetnoot bij deze historie is wel dat de wereld van Apple er vijf jaar geleden nog ietwat anders uitzag. Margolis licht dit toe op TheNextWeb: "Ik denk niet dat de vernieuwde interface voor iemand een verrassing geweest is. Gezien het recente succes van de iPad lijkt het me geen domme beslissing van Apple om de minder goed verkopende Apple TV er meer te laten uitzien als de iPad.Hij (Steve Jobs) hield niet van de originele interface, maar die uitspraak deed hij wel vòòr de iPhone populair werd, en voor de iPad zelfs maar bestond."

Nieuwe Apple TV met meer werkgeheugen

Toegevoegd op 20 maart 2012

Hoewel de nieuwe Apple TV's ten vroegste 23 maart over de toonbanken gaan, hebben wij reeds details over de interne vernieuwingen van Apple's nieuwe set-top box. Naast de gekende specificaties zoals de 1080p-resolutie, de A5-chip en de nieuwe interface, heeft de nieuwe Apple TV, volgens het XBMC-forum, 512MB werkgeheugen.

Hiermee kent de nieuwe set-top box een verdubbeling van het werkgeheugen. Daar waar de vorige Apple TV met slechts 256MB werkgeheugen kon draaien, werkt de nieuwere versie met 512MB. Dit is waarschijnlijk het resultaat van de overgang van 720p naar 1080p. De teller van het flash-geheugen blijft op 8GB staan. Meer is niet nodig, aangezien men geen bestanden of nieuwe apps op de set-top box kan opslaan.

Daarnaast zal de Apple TV voortaan door het leven gaan met een A5 chip. Eerder al werd gesuggereerd dat het om dezelfde dual-core A5 chip zou gaan die we ook kunnen terugvinden in de iPhone 4S en de iPad 2. Toch blijkt de Apple te kiezen voor een single-core A5 chip die we ook al kennen van de iPhone 4 en de eerste iPad. De reden waarom Apple de nieuwe televisiebox niet uitrust met een nieuwere dual-core chip, is gewoonweg omdat de Apple TV niet meer rekenvermogen nodig heeft.

In de doo

0 Reactie(s) op: iTV/Apple TV: Het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.