'iWatch pas in 2014 in de winkels'

© PXimport

'iWatch pas in 2014 in de winkels'

Geplaatst: 23 mei 2013 - 09:27

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Redactie ID.nl

Een analist die doorgaans vaker raak schiet als het gaat over de momenten waarop Apple nieuwe hardware lanceert, stelt dat de langverwachte iWatch pas in 2014 komt.

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo denkt dat de "vertraging" (Apple heeft nog nooit officieel iets gezegd over het al dan niet verschijnen van een smartwatch) komt door zowel hardware als software problemen en dat om die reden de iWatch pas in de tweede helft van 2014 te verwachten is.

Apple heeft wel andere dingen te doen en zal zijn prioriteiten elders leggen, analyseert Kuo. iOS 7 moet Apple softwarematig weer laten opboksen tegen Android (althans, in ieder geval qua "looks") en de hardwarecomponenten die nodig zijn voor wearable computing zijn nog niet zo volwassen dat ze klaar zijn voor massaproductie.

Kuo verwacht, en dat is niet zo heel raar, dat de technologie die gebruikt gaat worden voor de iWatch, heel veel overeenkomsten zal hebben met de huidige iPod nano. Verder denkt de analist dat de iWatch vooral een focuspunt zal hebben op biometrische toepassingen en op medische en gezondheid gerelateerde apps.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten