Jailbreaker Comex moet Apple verlaten door gemiste e-mail

© PXimport

Jailbreaker Comex moet Apple verlaten door gemiste e-mail

Geplaatst: 19 oktober 2012 - 09:34

Aangepast: 16 november 2022 - 09:36

Redactie ID.nl

De voormalig jailbreaker Nicholas Allegra, ook bekend onder de naam Comex, verlaat Apple na een stageperiode van een jaar. Apple had Comex liever in dienst willen houden. Comex zou echter niet op tijd op een aanbod voor contractverlenging hebben gereageerd.

Comex laat op Twitter weten dat hij sinds vorige week niet langer werkzaam is voor Apple. De jailbreaker schrijft dat hij Apple verlaat omdat hij is vergeten te reageren op een e-mail. Apple heeft Comex dus waarschijnlijk een aanbod voor een contractverlenging gedaan per e-mail. Allegra laat aan Forbes weten niet gelukkig te zijn met de situatie, maar er helaas niets aan te kunnen veranderen.

© PXimport

Allegra stelt dat er naast de vergeten e-mail meer redenen te zijn voor zijn vertrek bij Apple. De jailbreaker wil hier echter niet verder op in gaan. Wel stelt Allegra dat Apple en hij in vriendschap uit elkaar zijn gegaan. Comex wil niets loslaten over de projecten waar hij tijdens zijn stage aan heeft gewerkt.

Comex is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een flink aantal exploits, die noodzakelijk zijn om een jailbreak te kunnen realiseren. De hacker heeft dan ook een grote bijdrage geleverd aan de jailbreakscene. De jailbreaker verbaasde vorig jaar dan ook vriend en vijand door stage te gaan lopen bij Apple.

© PXimport

Het lijkt er overigens niet op dat Comex zich opnieuw gaat bezighouden met het jailbreaken van iPhone, iPod touch en iPad. De jailbreaker laat op Twitter weten dat zijn volgende project met pony's te maken heeft. Allegra laat aan Forbes weten daarnaast niet zeker te weten of zijn contract hem verbiedt verder te werken aan jailbreakprojecten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten