Je iPad als personal trainer

Door: evi-maquoi | 30 mei 2014 11:22

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Gezond eten

Een andere app tjokvol lekkere recepten is Spinach (2,69 euro) van Bluebelle.nl. Deze applicatie zit tjokvol gerechten die je energieker, fitter, slanker en sterker maken. Groenten spelen de hoofdrol, maar het is zeker geen app die enkel voor vegetariërs bedoeld is.

De interface oogt ontzettend mooi, de gerechten en foto's zijn origineel en de onderverdeling voor recepten voor mannen, vrouwen en kinderen is mooi meegenomen. Spinach is een schoolvoorbeeld van een interactief magazine. Wij zijn fan!

Spinach is een wondermooie, interactieve app met lekkere, gezonde recepten.

De algemene recepten-app VTM Koken (gratis) is ook een aanrader als je op dieet bent. Wanneer je hier op het vergrootglas tikt, kun je namelijk via onder het kopje Anders eten alle recepten filteren op caloriearm, voor diabetici, lactosevrij, veganistisch, vetarm, zoutloos, cholesterolarm, glutenvrij enzovoort. Bij elk recept kun je de bereidingstijd zien. Ook handig is dat je favoriete gerechten kunt opslaan en boodschappenlijstjes kunt maken.

Zodra je caloriearm aanvinkt, krijg je een mooie selectie magere gerechtjes.

Ben je een keukenwonder en gebruik je nagenoeg nooit een kookboek maar flans je alles zelf in elkaar? Leuk! Het enige nadeel is dat je dat niet weet hoeveel calorieën een gerecht heeft. Dankzij Voedingswaarden (1,79 euro) kun je het heel gemakkelijk zelf berekenen. De app kent honderden ingrediënten en geeft bij elk item de voedingswaarde per 100 gram weer. Het gaat hier trouwens niet enkel om het aantal calorieën maar ook over de hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vitaminen.

Wist je dat 100 gram guacamole 154 calorieën bevat? En dat het een bron van Vitamine E is?

Speciaal dieet

Volg je een bepaald populair dieet? Zoek dan zeker eens in de App Store of er een specifieke app beschikbaar is. Onder andere van Weight Watchers en het Dukan Dieet bestaan speciale apps. Bovendien vind je in de iBooks Store en Kiosk ook heel wat dieetboeken en -magazines.

Dagboek

Nagenoeg elke diëtist zal je aanbevelen om tijdens je dieet een dagboek bij te houden. Wanneer je noteert wat je allemaal eet en hoeveel je beweegt, behoud je niet enkel een overzicht maar ben je ook veel bewuster met je voeding bezig. Bovendien kun je zo ook opsporen waarom je de ene week minder bent afgeslankt.

Wil je niet alles op een stukje papier pennen? Dan kun je de gratis app CalorieTeller door FatSecret eens proberen. Vink bij elke maaltijd aan wat je gegeten hebt en de app berekent het totaal aantal calorieën. Handig is dat er niet enkel een overzicht is van voedingsmiddelen en kant-en-klare bereidingen van populaire merken maar ook een lijst van populaire gerechten die je in een snackbar of in een restaurant kunt eten. Zo leert de app je bijvoorbeeld dat één cheeseburger goed is voor 275 calorieën en 13 gram vet.

Als je af en toe ook je gewicht invult, kun je netjes statistieken bijhouden. Dit is een erg complete app! CalorieënTeller & DieetTracker (gratis) is een vergelijkbaar alternatief. Ook deze app oogt erg mooi en is een prima logboek. Wees wel eerlijk voor jezelf en noteer elk stukje voedsel dat je in je mond stopt. Anders heeft het géén zin.

Het vergt wat tijd om alles in te vullen maar zo leer je bewuster met voeding om te gaan.

2 Reactie(s) op: Je iPad als personal trainer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2014 14:42 Anoniem
  lekkere foto zeg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juni 2014 10:05 Tne7laa
  Een hele goede toevoeging van apps zou de iPhone app "Weeklijst" zijn (zoek naar weeklijst als iPhone app in de AppStore).
  Met deze app ben ik al 5kg afgevallen. Werkt perfect. En omdat het een iPhone app is heb je hem altijd bij de hand i.p.v. De ipad apps.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.