Je iPad als personal trainer

Door: evi-maquoi | 30 mei 2014 11:22

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Water drinken

Eten is één ding. Daarnaast is het ook erg belangrijk om tijdens je dieet voldoende water te drinken. Idealiter drink je dagelijks acht glazen oftewel twee liter water. Vind je dat erg moeilijk? Een app zoals WaterIn (gratis) helpt je een handje. Je kunt niet alleen bijhouden hoeveel water je vandaag al gedronken hebt, je kunt ook reminders instellen om eraan herinnerd te worden om voldoende te drinken. Om te voorkomen dat je iPad 's nachts lawaai begint te maken kun je een start- en eindtijd invoeren, tussen 8 en 22 uur bijvoorbeeld.

Heb je nog een glas water op? Dan geef je dat met één simpele tik aan in WaterIn.

Sportivo in wording

Afslanken en meer bewegen gaan hand in hand. Wil je niet onmiddellijk een abonnement om je in het zweet te gaan werken in de plaatselijke fitnessclub? Hoeft ook niet. Er zijn voldoende apps waarmee je thuis alvast aan de slag kunt. Verbrandt vet en calorieën (gratis met in-app-aankopen) bijvoorbeeld. Deze app bestaat uit enkele videoworkouts waar nagenoeg iedereen mee aan de slag kan. De eerste - Happy Morning workout - is gratis, voor extra workouts betaal je met in-app-aankopen van 0,89 euro.

Trek je sportkleding alvast aan!

Fit in zeven minuten

Geen tijd om te sporten? Dat is geen excuus meer. Aan zeven minuten heb je immers genoeg. Dat beweren de makers van 7 Min Workout for iPad (2,69 euro). Deze app is een gigantisch succes omdat ie effectief resultaat levert door amper zeven minuten per dag intensief te sporten. De app bestaat uit twaalf oefeningen van telkens dertig seconden. Tussen twee oefeningen krijg je tien seconden om op adem te komen. De oefeningen zijn eenvoudig, je kunt ze overal uitvoeren en je hebt er geen speciale outfit of accessoires voor nodig.

Bovendien zit de app ontzettend goed in elkaar. Elke oefening wordt netjes uitgelegd met foto's of filmpjes, je kunt je resultaten in een grafiekje gieten en herinneringen instellen zodat je je training niet vergeet. Om je te blijven motiveren zijn er zelfs badges die je kunt verdienen wanneer je een bepaald doel bereikt. Zie je het groots? Er is ondersteuning voor AirPlay zodat je de oefeningen bijvoorbeeld op je computer- of tv-scherm kunt tonen met Apple TV.

In slechts zeven minuten tijd een strakker lijf? Vanaf nu heb je echt geen excuus meer om niet te sporten!

Voor haar

De eerder voorgestelde apps zijn voor iedereen beschikbaar. Je vindt in de App Store echter ook heel wat apps die speciaal voor vrouwen of mannen zijn. Voor haar is er bijvoorbeeld Belly Fat Burner HD (gratis met in-app-aankopen). Met deze app moeten vrouwen op een makkelijke en effectieve manier buikvet kunnen verliezen.

De app zit boordenvol gemakkelijke oefeningen. Ideaal voor wie bijvoorbeeld nog wat zwangerschapskilo's kwijt wil raken. Helaas oogt de interface een beetje rommelig.

Dankzij Belly Fat Burner HD heb jij een strak buikje voor de zomer!

Een andere vrouwvriendelijke app is Fitness for women: workouts and excercises by Sport.com (3,59 euro). De applicatie bundelt een tachtigtal workouts in verschillende niveaus. Geef aan waar je aan wilt werken - borsten, heupen, benen of achterwerk - en kies een oefening of laat de app een volledig programma op maat voor je maken. Erg leuk is dat je een afspeellijst met je favoriete nummers kunt maken om de workout te personaliseren.

Het uitgebreide aantal verschillende oefeningen houdt je flink wat uren zoet!

2 Reactie(s) op: Je iPad als personal trainer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 mei 2014 14:42 Anoniem
  lekkere foto zeg!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juni 2014 10:05 Tne7laa
  Een hele goede toevoeging van apps zou de iPhone app "Weeklijst" zijn (zoek naar weeklijst als iPhone app in de AppStore).
  Met deze app ben ik al 5kg afgevallen. Werkt perfect. En omdat het een iPhone app is heb je hem altijd bij de hand i.p.v. De ipad apps.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.