Je iPad als tweede beeldscherm gebruiken

Door: Martin Gijzemijter Martin | 21 oktober 2013 11:10

Apple

Werken met twee beeldschermen kan ontzettend handig zijn, bijvoorbeeld omdat je een plek hebt om even een venster heen te slepen dat je tijdelijk niet gebruikt. Daar kun je een duur beeldscherm voor kopen, maar je kunt er ook gewoon de iPad voor gebruiken.

Air Display installeren

Er zijn honderden apps te vinden in de App Store die je in staat stellen om je iPad te gebruiken als tweede beeldscherm. Voor dit artikel gebruiken we Air Display, simpelweg omdat we daar prima ervaringen mee hebben. Met een prijskaartje van 8,99 euro is het niet de goedkoopste app in de App Store, maar hij is wel ontzettend stabiel en een stuk goedkoper dan een heel beeldscherm aanschaffen.

Wanneer je Air Display hebt gedownload en gestart, kies je rechtsbovenin of je een pc of een Mac wilt gebruiken. In dit voorbeeld kiezen we voor de Mac. Surf op je desktop naar http://getairdisplay.com en klik op Download Air Display Host Software. Er wordt een .pkg-bestand gedownload. Dubbelklik hierop en doorloop de installatie (dat is een kwestie van paar keer klikken op Ga door en daarna op Installeer. Je dient nu de Mac (of de pc) opnieuw te starten.

Je moet eerst een app installeren op je iPad en software op je pc / Mac

Air Display gebruiken

Eenmaal opnieuw opgestart, klik je op het pictogram van Air Display in de menubalk bovenin (of de taakbalk onderin in geval van Windows) en vervolgens op Air Display inschakelen. In datzelfde menu zie je de iPad staan (hiervoor moeten de twee apparaten wel met hetzelfde netwerk verbonden zijn).

Klik op de iPad waarmee je wilt verbinden. Je hoeft verder niets te doen, je iPad zal nu automatisch worden ingesteld als tweede beeldscherm. Overigens kun je nog klikken op Systeemvoorkeuren / Air Display om de eigenschappen van dit tweede beeldscherm te wijzigen (zoals of de iPad een verlenging is van de linkerkant van je beeldscherm of van de rechterkant, enzovoort).

Het iPad-beeldscherm reageert iets trager dan je gewone beeldscherm, maar het grote voordeel is dat het een interactief beeldscherm is, oftewel, je kunt in een Word-venster gewoon typen met het toetsenbord van je iPad.

Je stelt met een druk op de knop de iPad in als tweede beeldscherm.