Je iPhone gebruiken als babyfoon

Door: Martin Gijzemijter Martin | 12 september 2014 15:09

Apple

Babyfoons zijn handige dingen, maar je moet ze natuurlijk wel bij je hebben. Wat als je op bezoek bent bij vrienden en je kinderen daar op bed wilt leggen, maar geen babyfoon bij je hebt? Geen zorgen, zolang je twee iPhones binnen bereik hebt, is er niets aan de hand.

Je iPhone is een redelijk geavanceerd apparaat, hetgeen onder andere betekent dat er een kwalitatief hoogwaardige microfoon in zit, evenals een prima camera en luidsprekers. Die drie elementen zijn handig om te bellen, maar ze kunnen ook prima dienst doen als..inderdaad...een babyfoon. Wanneer je twee iPhones hebt, kan één toestel fungeren als kinder-unit, oftewel het deel van de 'babyfoon' dat in de slaapkamer van de kleine ligt, en het andere toestel fungeert als ouder unit, oftewel het deel van de babyfoon dat eventuele geluidssignalen oppikt. Technisch gezien heb je dit verhaal afgevangen, maar je hebt er natuurlijk nog wel een speciale babyfoon-app voor nodig. Een uitstekende app hiervoor is Babyfoon 3G, die je voor 3 euro 59 kunt downloaden uit de app store.

Voor nog geen vier euro heb je een volledig functionerende babyfoon.

De werking is vervolgens heel eenvoudig. Op beide iPhones start je de app, waarbij je op de ene iPhone kiest voor Baby unit (dit doe je eerst) en vervolgens op de andere iPhone voor Ouder unit. De twee iPhones zullen elkaar vinden en verbinding met elkaar maken. Wanneer er nu geluid te horen is in de buurt van de Baby unit, zul je dit direct horen op de Ouder unit, en de melding krijgen dat de baby wakker is. Vervolgens zie je in beeld hoe lang het geleden is dat er geluid is geweest, en ook hoeveel batterij de Baby unit nog heeft. Wordt de verbinding verbroken, dan krijg je hier direct melding van. Leuk is dat je niet alleen geluid kunt beluisteren, maar met behulp van de flitser op de Baby unit (die je vanaf de Ouder unit kunt besturen) je baby ook daadwerkelijk kunt zien. En gebeurt er iets? Dan kun je met behulp van de microfoon je baby toespreken.

Op de Ouder unit kun je precies zien hoe lang geleden er geluid was in de 'babykamer'.