Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit

Door: wouter-hoeffnagel | 26 mei 2013 14:23

Nieuws

Het ontwerp van Apple's mobiele besturingssysteem iOS gaat in iOS 7 waarschijnlijk flink op de schop. Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive stapt naar verwachting af van het huidige design van het besturingssysteem en legt de nadruk meer op zwarte en witte elementen.

Dit melden anonieme bronnen aan 9to5Mac. Het ontwerp van het nieuwe besturingssysteem wordt omschreven als 'zwart/wit en volledig vlak'. Ive zou zware grafische elementen uit iOS willen verwijderen en juist meer zwart/wit elementen toevoegen aan de gebruiksinterface. De ontwerper zou namelijk van mening zijn dat dit nieuwe ontwerp de tand des tijds beter kan doorstaan.

Mail, Notities en Agenda

De bronnen beschrijven een aantal specifieke onderdelen die Ive in iOS 7 gaat aanpakken. Denk hierbij aan de vormgeving van Berichtencentrum, het homescherm en het vergrendelscherm. Ook apps die standaard met iOS meegeleverd worden krijgen een flinke update. Denk hierbij aan apps als Mail, Agenda en Notities. Het ontwerp van deze apps wordt dichter bij elkaar gebracht, waarbij veel aandacht is voor de kleuren zwart en wit.

Zo is Notities op dit moment voorzien van een ontwerp waarin veel geel is verwerkt. Ive zou in iOS 7 dit geel vervangen door een nieuw ontwerp waarin de nadruk ligt op de kleur wit. Het nieuwe ontwerp betekent overigens niet dat alle apps in iOS 7 voortaan volledig zwart/wit zullen zijn. Ive kiest volgens de bronnen voor iedere app een ontwerp waarin zwart en wit de basis vormt. De apps onderscheiden zich met behulp van een eigen kleur en zijn hierdoor eenvoudig te herkennen.

WWDC

Apple lanceert iOS 7 naar verwachting op het WWDC, dat in juni plaatsvindt. Wil jij weten wat je van iOS 7 kunt verwachten? Lees dan het artikel 'Wat kun je verwachten van de WWDC?'

0 Reactie(s) op: Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.