Knutsel zelf iPad-apps in elkaar met P.I.M.P.

Door: Robin Smit | 03 juli 2013 07:06

Apple

Met de dienst P.I.M.P. zou het vanaf nu voor iedereen mogelijk moeten zijn om apps te produceren. P.I.M.P. is een dienst van LayerGloss en biedt gebruikers een eenvoudige webinterface waarin zij apps kunnen ontwikkelen aan de hand van sjablonen. Of het ook echt zo simpel werkt? MacWorld ging alvast met P.I.M.P. aan de slag.

Waar LayerGloss oorspronkelijk bedoeld was voor designers en uitgevers, zal het zich met nieuwe sjablonen ook richten op een breder publiek. Dit wordt gedaan onder de naam P.I.M.P., wat staat voor Personal Interactive Mobile Publishing.

Je kunt verschillende pagina's toevoegen met afzonderlijke thema's.

Met de nieuwe dienst wil het Nederlandse LayerGloss aantonen dat werkelijk iedereen een uitgever kan zijn. Zo zou je met P.I.M.P. bijvoorbeeld een app kunnen maken voor bijvoorbeeld jouw vakantiefoto’s of portfolio. De gemaakte apps kunnen vervolgens voor een bedrag van 10 euro per maand worden gepubliceerd in de AppStore als iPad-app.

Ervaring

Zelf ben ik al even aan de slag gegaan met P.I.M.P. om te zien of de dienst echt zo toegankelijk is als de makers beweren. En wat blijkt; het klopt grotendeels dat het maken van apps laagdrempelig genoeg is voor de meeste gebruikers.

Tijdens mijn test met P.I.M.P. had ik via de overzichtelijke webinterface simpelweg een van de voorgestelde templates gekozen, wat foto's geüpload, en voilà, ik had een heuse iPad-app opgetuigd. Dit ging echter zo eenvoudig dat de app-bouwer in mijn ogen misschien zelfs iets 'te' laagdrempelig is, en wat meer opties en aanpasmogelijkheden zijn dan ook wenselijk.

iPhone en Android

Hierdoor zie ik het bijvoorbeeld niet snel gebeuren dat de MacWorld-app binnenkort afkomstig zal zijn van P.I.M.P. Hiervoor zou de uitgebreidere LayerGloss App Creator beter geschikt zijn. Wil je je met een applicatie echter voornamelijk richten op het overbrengen van impressies, dan is deze dienst van LayerGloss wellicht wel een goede en betaalbare optie.

De LayperGloss App Creator laat je vrij eenvoudig een complete iPad-app bouwen.

LayerGloss belooft binnenkort aan P.I.M.P. de mogelijkheid toe te voegen om naast de iPad ook apps te publiceren op iPhone en Android toestellen. Benieuwd naar P.I.M.P.? Klik hier om er zelf mee te experimenteren.

0 Reactie(s) op: Knutsel zelf iPad-apps in elkaar met P.I.M.P.

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.