Komst van Utrechtse Apple Store is steeds onwaarschijnlijker

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 april 2013 14:55

Apple

Het is steeds onwaarschijnlijker dat Apple in Utrecht een vierde Nederlandse Apple Store opent. Het pand waar de Apple Store in gevestigd zou worden blijkt in handen te zijn van een Chinese restaurantketen die tot voor kort op het Centraal Station in Utrecht was gevestigd.

Een zwarte houten bouwwand is voor een winkelpand aan de Oudegracht 113 in Utrecht geplaatst. Op de zwarte wand staat een wit Apple-logo, wat doet vermoeden dat het pand door Apple omgebouwd wordt tot Apple Store. Al direct plaatsten wij vraagtekens bij het gerucht, aangezien het Apple-logo op de bouwwand slecht is afgewerkt. Het logo lijkt op de wand te zijn geschilderd, waarna de verf is uitgelopen. Het logo ziet er hierdoor niet uit als een authentiek Apple-logo.

De zwarte bouwwand met Apple-logo op de Oudegracht in Utrecht (Bron: Marijn vd Boogaard)

Chinese restaurantketen

NU.nl heeft gegevens uit het kadaster opgevraagd waaruit blijkt dat het winkelpand niet op naam van Apple staat. Het pand is in handen van de Chinese restaurantketen Charlie Chiu's. Charlie Chiu's was tot voor kort gevestigd op het Centraal Station in Utrecht, maar is hier inmiddels vertrokken. Het lijkt er dan ook op dat de restaurantketen het pand aan de Oudegracht 113 in gebruik gaat nemen.

De gegevens uit het kadaster bevestigen het vermoeden dat het witte Apple-logo op de zwarte bouwwand op de Oudegracht nep is. Het lijkt er dan ook op dat een grappenmaker het logo op de wand heeft geschilderd. Het is niet duidelijk wie de grap heeft uitgehaald en waarom.

Het Apple-logo is waarschijnlijk door een grappenmaker op de bouwwand geschilderd (bron: OneMoreThing)

Andere Nederlandse Apple Stores

Apple is de laatste tijd druk bezig het aantal Apple Stores in Nederland uit te breiden. De iPhone-fabrikant bezit al langer een Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam. Hier moet op korte termijn een Apple Store in de Passage in Den Haag aan worden toegevoegd. Vacatures op de website van Apple verklappen dat het bedrijf ook in een Apple Store in Haarlem werkt.

0 Reactie(s) op: Komst van Utrechtse Apple Store is steeds onwaarschijnlijker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.