iGlass: Komt Apple met AR-brillen?

Door: Justin Doornekamp | 23 maart 2019 18:18

Blog

Ondanks diverse geruchten in de afgelopen jaren, is Apple op het gebied van toegevoegde realiteit (augmented reality, AR) vooralsnog niet veel verder gekomen dan ARKit-apps. Dit kan evenwel binnenkort veranderen. Volgens de laatste berichten wil Apple in het vierde kwartaal van dit jaar op grote schaal de eerste AR-producten op de markt brengen.

Volgens een rapport van Apple-analist Ming-Chi Kuo kunnen AR-brillen van het bedrijf al voor het einde van het jaar verschijnen. Kuo houdt wel een slag om de arm: het kan ook zomaar het tweede kwartaal van 2020 worden.

In 2017 schreef persbureau Bloomberg al dat Apple binnen niet al te lange tijd met een AR-headset zal komen. Volgens het persbureau zou de bril werken op een aangepaste versie van iOS, genaamd rOS (Reality Operating System) en een koppeling met je smartphone zou niet nodig zijn. Bij de brillen van Google en Samsung is een telefoon wel nodig.

Kuo voorziet echter dat een toekomstige bril van Apple wel degelijk (draadloos) moet worden gekoppeld aan een iPhone. De bril kan dan extra scherminformatie weergeven, zodat je bijvoorbeeld niet je telefoon erbij hoeft te pakken om binnenkomende berichtjes te lezen. De bril zal dus dienen als een display en heeft vermoedelijk dan ook niet veel meer nodig dan wat sensoren en connectiviteitsopties, waardoor de bril niet alleen lichter wordt, maar ook nog eens goedkoper kan zijn dan vergelijkbare brillen als de HoloLens 2. Deze bril van Microsoft zal een prijskaartje krijgen van maar liefst 3.500 dollar bij de lancering later dit jaar. Of de brillen aan elkaar gewaagd zijn, moet natuurlijk nog blijken.

Kwestie van tijd

Apple is al lange tijd te spreken over de mogelijkheden van augmented reality. In 2016 stelde CEO Tim Cook nog dat het bedrijf hoog wil inzetten op de ontwikkeling van AR op lange termijn. En afgelopen jaar nog nam Apple Akonia Holographics over, een klein techbedrijf dat werd opgezet door wetenschappers gespecialiseerd in holografie.

Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat Apple met een heuse AR-bril op de proppen komt.

0 Reactie(s) op: iGlass: Komt Apple met AR-brillen?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.