KORT: Apple krijgt na 16 jaar eindelijk Brits domein

Door: redactie-computertotaal | 19 juli 2012 16:37

Nieuws

In het kort: Apple krijgt na 16 jaar eindelijk apple.co.uk in handen, het mobiele datagebruik in Nederland blijft stijgen ten koste van sms en bellen en IBM ziet zijn mainframeverkopen flink dalen.

Apple.co.uk na 16 jaar in handen van Apple

Apple heeft na 16 jaar eindelijk apple.co.uk in handen. Sinds 1996 was het domein in handen van Apple Illustration. Dat bedrijf maakt nu gebruik van een andere domeinnaam. De url apple.co.uk verwijst nu automatisch door naar de officiële site van Apple, apple.com en dan de Britse versie. Volgens The Register zou Apple Illustration de url 16 jaar lang rechtmatig in handen hebben gehad en ligt het nu voor de hand dat het bedrijf het domein heeft verkocht aan Apple.

Mobiele dataverbruik blijft stijgen

Het dataverbruik in Nederland door gebruikers van smartphones is in het eerste kwartaal gestegen met 6 procent, zegt OPTA. Er gaat nu 4,57 petabyte door de lucht. “Dit gaat ten koste van het aantal minuten dat gebeld wordt en het aantal verstuurde sms'jes", heeft OPTA gemeten. Er zijn in het eerste kwartaal 2,3 miljard sms'jes verstuurd, 11 procent minder dan in het laatste kwartaal van 2011. Het aantal belminuten is gedaald van 5,8 miljard naar 5,7 miljard in dezelfde periode. Opvallend is de daling in het aantal mobiele aansluitingen van 21,8 naar 21,7 miljoen. Volgens OPTA komt dat door minder aansluitingen via MVNO's en minder prepaidaansluitingen.

IBM ziet klappen op de mainframemarkt

IBM heeft 3,9 miljard dollar winst gemaakt in het tweede kwartaal, 6 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale omzet kwam op 25,8 miljard dollar, dat weer 3 procent minder is dan vorig jaar. IBM meldt dat het bedrijf veel last heeft van de koersverschillen in de wereldvalutamarkt. Dat scheelt een miljard dollar op de omzet. In de hardware ging het niet zo goed. Systems x (standaardservers) verkocht 8 procent minder, de Power Systems 7 procent minder. Grootste klap kwam in de mainframebusiness, Systems z, dat 11 procent minder omzet draaide. De omzet in softwareproducten bleef nagenoeg gelijk.

0 Reactie(s) op: KORT: Apple krijgt na 16 jaar eindelijk Brits domein

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.