KORT: Apple verliest naamrecht iPhone in Brazilië

Door: chris-koenis | 14 februari 2013 11:45

Nieuws

In het kort: Geen iPhones op naam van Apple in Brazilië, een nieuwe poging van Oracle in juridische strijd rond Java-auteursrechten en de Airport Extreme sloopt IPv6-tunnels.

Apple verliest handelsmerk iPhone

Apple mag in Brazilië geen gebruikmaken van het handelsmerk iPhone, schrijft AllThingsD, het techblog van The Wall Street Journal. Het Braziliaanse Nationale Instituut voor Industrieel Eigendom zou de aanvraag van Apple voor het handelsmerk 'iPhone' hebben afgekeurd.

Deze blijkt in het grootste land van Zuid-Amerika in handen van Gradiente. Het Braziliaanse bedrijf bezit de rechten sinds 2000 en bracht in zijn thuisland al een 'iPhone' op Android uit. Apple gaat in beroep tegen de beslissing in de wetenschap dat het al eerder een rechtszaak in Mexico verloor van het bedrijf iFone rond de naamsvoering van iPhone.

'Ann Droid' steelt van Oracle

Nieuwe ontwikkelingen in de juridische strijd tussen Oracle en Google over Java-auteursrechten. Oracle tekent beroep aan tegen de eerdere beslissing van de jury dat het gebruik van Java-api's legitiem is vanwege fair use. Google zou binnen Android de structuur, volgorde en organisatie van Java hebben gekopieerd, stelt Oracle dat 2,6 miljard dollar claimde van Android.

Omdat de rechtbank niet hapte komt Oracle nu met een opmerkelijk betoog, meldt The Register. Daarin gebruikt het als voorbeeld de - mysterieuze - figuur 'Ann Droid' die plagiaat pleegt op passages uit een boek van Harry Potter. Het voorbeeldverhaal (77 pagina's lang) concludeert uiteindelijk dat de rechtbank moet terugkomen op zijn beslissing.

Extreme-update sloopt IPv6-tunnels

Een firmware-update van Apple's lokale draadloze netwerksysteem Airport Extreme breekt IPv6-tunnels, schrijft Ars Technica. Airport Extreme Bases Stations (AEBS) hebben volgens de techsite een moeizaam verleden wanneer het aan komt op IPv6-ondersteuning. Nu is het opnieuw mis.

Apple kwam recent met firmware-update 7.6.3 voor de lokale WiFi-base stations. Naast de nodige verbeteringen zoals uitbreidingsmogelijkheden van het gastnetwerk ,zorgt de update er tevens voor dat er problemen ontstaan met de IPv6-tunnels. In een uitgebreid artikel legt Ars Technica uit hoe dit handmatig kan worden hersteld.

0 Reactie(s) op: KORT: Apple verliest naamrecht iPhone in Brazilië

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.