KORT: Britse overheid: lieg online over je identiteit

Door: redactie-computertotaal | 26 oktober 2012 11:42

Nieuws

In het kort: Er is discussie ontstaan over het liegen over je online identiteit, Samsung doet het meer dan goed met zijn Galaxy-serie en de verbolgen reactie van Apple op de verloren Britse zaak.

'Liegen over de online identiteit voorkomt misbruik'

Een Britse overheidsfunctionaris die gaat over de internetveiligheid van het land adviseert burgers om valse informatie te verstrekken op websites. Het gebruik van je echte naam of geboortedatum maakt misbruik van persoonsgegevens wel erg makkelijk, vinden diverse kabinetsleden waaronder het hoofd internetbeveiliging. Dat meldt de BBC. De uitspraak van het hoofd internetbeveiliging van het Britse kabinet, Andy Smith, roept gemengde reacties op.

Tegenstanders zijn boos omdat het advies criminaliteit juist in de hand zou werken. “Dit is precies wat we niet willen. We willen meer veiligheid online. Anonimiteit maak cyberpesten en kindermisbruik mogelijk", zegt oppositielid Helen Goodman tegen de BBC. Smith benadrukt overigens dat zijn advies niet geldt voor overheidssites. “Uiteraard moet je aan de overheid echte informatie verstrekken", licht Smith toe.

Samsung profiteert volop van Galaxy-serie

Samsung kan definitief concluderen dat de Galaxy-serie bijzonder geslaagd is. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft het afgelopen kwartaal netto vrijwel twee keer zoveel winst gemaakt als in dezelfde periode vorig jaar. Ruim de helft van deze 5,97 miljard dollar dankt Samsung aan de Galaxy-reeks, meldt het bedrijf bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers.

Desondanks kwamen er geen harde cijfers over de verkoop van bijvoorbeeld het vlaggenschip de Galaxy S III of de Galaxy Note II over tafel. Onderzoeksbureau IDC komt met het rekensommetje van ongeveer 56,3 miljoen verkochte smartphones. Ter vergelijking: runner-up Apple verkocht het afgelopen kwartaal 26,9 miljoen iPhones.

Apple toont zich slechte verliezer

Apple moet na de dubbel verloren rechtszaak in Groot-Brittannië op zijn website en in de Britse media rectificeren dat de Galaxy Tab geen na-aperij is van de iPad. Vooruitlopend hierop schrijft Cupertino in een reactie op zijn eigen website dat hoewel zij deze bewuste zaak hebben verloren, er andere rechters zijn (Duitsland, Amerika) die hier toch anders over hebben geoordeeld.

Ook herhaalt Apple nogmaals de uitspraak van de Britse rechter dat de Samsung-tablet “minder cool" is, terwijl het design van de iPads “extreme eenvoudigheid" zo treffend is. Al met al lijkt Apple iedereen er nog maar eens fijntjes op te wijzen dat de rechter een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Desalniettemin volgen binnenkort de verplichte excuses.

0 Reactie(s) op: KORT: Britse overheid: lieg online over je identiteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.