KORT: Clown speelt met gestolen iPad Steve Jobs

Door: redactie-computertotaal | 17 augustus 2012 15:55

Nieuws

In het kort: een clown vermaakte omstanders met de gestolen iPad van Steve Jobs, HTC vindt dat te veel vergaderen leidt tot omzetverlies en Mark Zuckerberg geniet niet van de koersval van Facebook.

Clown met gestolen iPad van Steve Jobs

De dief die eerder deze week inbrak bij het huis van Steve Jobs, gaf een buitgemaakte iPad aan een bevriende clown. De kindervriend vermaakte omstanders in San Jose met muziek uit de iPad van Jobs. Hij had iTunes gekoppeld om het muziekje van The Pink Panther en liedjes van Michael Jackson in zijn act te gebruiken.

De clown nam aan dat de zilveren iPad van 64 GB een oud model was en dat de inbreker een nieuwe had gekocht. De twee kennen elkaar al jaren en de professionele grappenmaker bezweert dat zijn vriend ongevaarlijk is. “Hij is een aardige kerel die een gruwelijke, gruwelijke fout heeft gemaakt", aldus de clown. Hij bezat twee gestolen iPads. Eentje had hij aan zijn dochtertje gegeven. Beide toestellen zijn aan de politie gegeven toen bekend werd dat de vriend de man was die bij Steve Jobs had ingebroken.

HTC-baas: stop met vergaderen!

HTC-ceo Peter Chou denkt dat te veel vergaderingen ertoe hebben geleid dat het bedrijf nu zoveel problemen heeft. Hij roept het personeel daarom in een memo op een einde te maken aan de bureaucratie die het bedrijf in zijn greep houdt. “Mensen vergaderen en praten de hele tijd, maar zonder besluiten, strategische richting of gevoel van urgentie", schrijft Chou.

Bureaucratie is in zijn ogen de doodsteek geweest van efficiënte bedrijfsvoering. “We spraken af om iets te doen maar vervolgens deden we het niet of voerden we het halfslachtig uit." Chou roept werknemers op om weer innovatief op te treden. “Zorg ervoor dat we bureaucratie de nek omdraaien. Werk aan innovaties en maak ze nog beter."

Zuck vindt beursdaling pijnlijk

Mark Zuckerberg vindt het niet zo leuk dat investeerders zich massaal terugtrekken uit Facebook. “Het is pijnlijk om te zien", vertelde hij zijn werknemers onlangs in een vergadering. Deze bespreking was ingesteld om het moraal van werknemers op te vijzelen na alle negatieve beursberichten van de afgelopen tijd. Zuckerberg zegt grootse plannen te hebben en als investeerders op de hoogte waren van deze toekomstplannen dan zouden ze meer vertrouwen hebben.

0 Reactie(s) op: KORT: Clown speelt met gestolen iPad Steve Jobs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.