KORT: Consumentenbond VS raadt iPhone 5 af

Door: chris-koenis | 08 januari 2013 14:55

Nieuws

In het kort: Net als de iPhone 4 hoeft ook de iPhone 5 geen steun te verwachten van de Amerikaanse consumentenbond. Verder de verdachte overname van Novell en Firefox 18.

Consumentenbond VS kiest voor Android

Het volgens Macworld gerespecteerde tijdschrift Consumer Report van de Amerikaanse consumentbond beoordeelt de iPhone 5 van Apple als één van de zwakste smartphones die beschikbaar is bij de grote Amerikaanse operators. Het toestel blijft achter bij Android-smartphones, zoals onder meer de LG Optimus G en de Samsungs Galaxy S III.

Pas in de papieren versie van februari komt de consumentbond met een verdere uitleg van zijn keuze. Twee jaar geleden kreeg ook de iPhone 4 een slechte beoordeling. Toen bleek de signaalsterkte aanzienlijk af te nemen bij het normaal vasthouden van de smartphone.

Schimmige verkoop van Novell

De opgedeelde verkoop van Novell in 2010 ligt onder vuur, zo meldt The Register. Een Amerikaanse rechtbank wil dat alle bestuursleden van de voormalige leverancier hun beweegredenen rondom de overname verdedigen. Zij worden verdacht van het bevoordelen van Attachmate, dat uiteindelijk Novell in handen kreeg.

Attachmate betaalde destijds 2,2 miljard dollar voor zijn deel. Het overgebleven portfolio van 882 patenten werd opgekocht door een consortium geleid door Microsoft. De bestuurders zouden echter een onbekende partij in het donker te hebben gelaten over die verkoop, waardoor Attachmate zijn uiteindelijk aangenomen bod naar eigen voordeel kon aanpassen.

Pre-release Firefox 18

Mozilla heeft vlak voor de officiële release alvast de nieuwe desktopversie van Firefox beschikbaar gemaakt op zijn ftp-servers. Firefox 18 ondersteunt onder meer het communicatieprotocol WebRTC en is ook aangepast voor Apple's hoge Retina-resolutie op OS X 10.7 (Lion) en hoger.

Firefox 18 krijgt bovendien een nieuwe, flinke snellere Javascript-engine. De IonMonkey-engine presteert in Mozilla's eigen JavaScript-benchmark Kraken zo'n 26 procent beter. De nieuwe Firefox-versie is geschikt voor Windows, Mac en Linux.

0 Reactie(s) op: KORT: Consumentenbond VS raadt iPhone 5 af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.