KORT: Eerste Ubuntu-smartphones komen in oktober

Door: chris-koenis | 07 februari 2013 10:40

Nieuws

In het kort: De Ubuntu-smartphone komt eerder dan verwacht, Snow Leopard verslaat zijn opvolger Lion en Apple doet bijzonder goede zaken met zijn muziekwinkel iTunes.

Ubuntu-phones verschijnen in oktober

De eerste Ubuntu-smartphones stromen al in oktober van dit jaar de consumentenmarkt op. Dat belooft Canonical-oprichter Mark Shuttleworth tijdens een persbijeenkomst in New York, schrijft The Wall Street Journal. De toestellen verschijnen volgens Shuttleworth in eerste instantie in “twee grote geografische markten." Het mobiele OS van Ubuntu, dat zich richt op het bedrijfsleven, is begin januari reeds gepresenteerd.

Shuttleworth meldt dat er een dockingstation komt voor de smartphones. Zo kunnen Windows-applicaties vanaf de bedrijfsservers worden gedraaid en hebben werknemers overal toegang tot bedrijfsdata. Eind deze maand verschijnt er eerst een Ubuntu-versie voor de Galaxy Nexus.

Dan begint het grote werk voor Ubuntu, schrijft The VAR Guy skeptisch, aangezien het vanaf dan app-ontwikkelaars, fabrikanten, operators, consumenten en zakelijke IT-managers enthousiast moet zien te krijgen.

Snow Leopard blijft groter dan Lion

Apple's oude OS X-versie Snow Leopard blijft populair. Terwijl de meeste Mac-eigenaren (34,5 procent) met de nieuwste versie Mountain Lion werken, blijft Snow Leopard op 28,2 procent van de apparaten staan. Dat meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com.

Volgens cijfers van NetApplications draait Snow Leopard, beschikbaar sinds augustus 2009, daarmee nog altijd op meer Macs dan zijn opvolger Lion. Snow Leopard is het laatste OS X dat met emulator Rosetta ondersteuning verleent voor oude PowerPC-applicaties, wat voor velen een reden kan zijn om geen afstand te doen van het OS X.

Apple verkoopt 25 miljard liedjes

Apple pronkt in een persbericht met zijn schier onuitputtelijke melkkoe iTunes. In het jubelbericht maakt het bedrijf bekend dat het de afgelopen 10 jaar welgeteld 25 miljard muziekbestanden heeft verkocht in de iTunes-store. Daar zijn inmiddels 26 miljoen liedjes verkrijgbaar voor klanten in 119 landen.

De Duitse Philip Lüpke bleek liedje nummer 25 miljard gekocht te hebben en werd en passant getrakteerd op een tegoed van 10.000 euro aan iTunes-liedjes. Volgens Apple ligt het aantal gedownloade nummers ondertussen op gemiddeld 15.000 per minuut.

0 Reactie(s) op: KORT: Eerste Ubuntu-smartphones komen in oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.