KORT: Gebruikersdata Instagram gekoppeld met Facebook

© CIDimport

KORT: Gebruikersdata Instagram gekoppeld met Facebook

Geplaatst: 17 december 2012 - 15:06

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Redactie ID.nl

In het kort: Facebook koppelt zijn gebruikersdata met Instagram, Google erkent de mislukte uitrol van de Nexus 4 en de iPhone 5 is met veel bombarie geland in China.

Koppeling van data Facebook en Instagram

Het door Facebook overgenomen Instagram gaat per 16 januari data van gebruikers delen met Facebook. Volgens het nieuwe privacybeleid van de populaire fotoapplicatie mag Instagram vanaf die datum informatie over cookies, log files, apparaat-herkenning, locatiegegevens en gebruikersinformatie koppelen aan een Facebook-account, schrijft Gizmodo.

Het nieuwe beleid voorkomt in de toekomst spam en verbetert de service voor gebruikers, schrijft het overgenomen bedrijf. Facebook kocht Instagram eerder dit jaar voor 715 miljoen dollar. In eerste instantie moest worden afgewacht of de FTC de overname zou goedkeuren. Nu wordt de foto-app langzaam ingelijfd. In november werden al profielpagina's in dezelfde stijl als Facebook uitgerold.

Google: mislukte uitrol Nexus 4 komt door LG

Google geeft het probleem van slechte levering van de Nexus 4 in het Verenigd Koninkrijk toe en biedt zijn “onvoorwaardelijke excuses" aan. De oorzaak ligt volgens manager Fan Cobley bij fabrikant LG, dat te weinig middelen in huis heeft om aan de vraag te voldoen, schrijft The Inquirer.

Veel mensen die de Nexus 4 hebben besteld wachten daarom al weken op ontvangst. Dat terwijl de leveringstijd volgens de Android-maker 3 tot 5 dagen zou duren. Doordat de uitrol in het Verenigd Koninkrijk is vertraagd, moeten ook anderelanden langer wachten. In Nederland is de smartphone nog altijd niet verkrijgbaar.

Apple slijt 2 miljoen iPhones in 3 dagen

De iPhone 5 is enkele maanden na zijn introductie nu ook in China verkrijgbaar. Volgens Apple loopt de verkoop als een trein. In de eerste 3 dagen - de iPhone 5 lag daar donderdag voor het eerst in de schappen - zouden al 2 miljoen stuks verkocht zijn.

CEO Tim Cook van Apple noemt de ontvangst in een statement ongelooflijk en een nieuw Chinees verkooprecord in een openingsweekend. De iPhone 5 is inmiddels in 100 landen verkrijgbaar en volgens CNet gaan er voor het einde van het huidige kwartaal 46 miljoen over de toonbank.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten