KORT: HP verkoopt rechten webOS aan LG

Door: chris-koenis | 26 februari 2013 15:56

Nieuws

In het kort: WebOS binnenkort op televisies, de Pirate Bay vaart opnieuw uit en Apple draait het omzeilen van het codeslot en de populaire jaibreak van iOS 6 de nek om.

WebOS naar de televisie

HP heeft, zoals CNet maandag reeds onthulde, een deel van zijn rechten op het geflopte mobiele platform webOS verkocht aan LG. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat de technologie implementeren in smart-tv's. LG neemt naast de rechten en broncode ook het ontwikkelteam van webOS over van HP. Financiële details worden niet bekend gemaakt, zo luidt het inmiddels verschenen persbericht.

De broncode van webOS is vorig jaar door HP al vrijgegeven aan de open source-gemeenschap. LG gaat ook participeren in dat Open webOS-programma, alsmede in het JavaScript-applicatieframework Enyo. Het bedrijf maakt nog niet bekend wanneer de eerste producten met webOS op de markt komen.

Pirate Bay vlucht Zweden uit

De Zweedse Piratenpartij is na 3 jaar gestopt met het hosten van de Pirate Bay. Dat komt, schrijft TorrentFreak, door een dreigende rechtszaak. De Zweedse anti-piraterij groep Rights Alliance heeft namelijk juridische stappen beloofd als de Zweedse partij niet voor woensdag stopt met zijn hosting.

Dat is dus op de valreep alsnog gebeurd. De hosting wordt verplaatst naar Noorwegen en Spanje, een verhuizing die vanwege zijn overstap naar cloudhosting weinig om het lijf heeft. De nieuwe landen staan bekend als relatief veilige havens voor piratensites.

Apple patcht jailbreak

Volgens Forbes test Apple momenteel zijn update aan iOS die ervoor zorgt dat de Evasi0n-jailbreak niet langer werkt. iOS 6.1.3 (Beta 2) gaat er bovendien ook voor zorgen dat het omzeilen van het codeslot niet langer kan.

Eén van de krakers van de iPhone en iPad, David Wang, bevestigt dat Apple inderdaad één van zijn gevonden kwetsbaarheden dicht. De jailbreak exploiteert in totaal 5 bugs. Wang heeft eerder al gezegd dat hij met zijn team genoeg bugs heeft gevonden in iOS 6 om een totaal nieuwe jailbreak te bouwen.

0 Reactie(s) op: KORT: HP verkoopt rechten webOS aan LG

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.