KORT: iOS 6 bèta 3 binnen een dag gekraakt

© CIDimport

KORT: iOS 6 bèta 3 binnen een dag gekraakt

Geplaatst: 19 juli 2012 - 07:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

In het kort: De nieuwe bètaversie van iOS 6 is al binnen een dag gekraakt. Verder kunnen gezichten geblurd worden op YouTube, verkoopt KPN dochter BASE en daalt ons land in de breedbandranglijst.

iOS6 bèta 3 binnen een dag gekraakt

De nieuwste bètaversie van iOS6 (bèta 3) die Apple maandag uitbracht, is nog dezelfde dag gekraakt. Een update van de tool redsn0w is op 16 juli uitgebracht door het iPhone Dev Team en bevat de jailbreak. De bèta van iOS6 is niet beschikbaar voor consumenten, maar alleen voor ontwikkelaars om compatibiliteit met apps te testen of nieuwe apps voor het platform te ontwikkelen. Het Apple-apparaat moet daarbij verbonden zijn met de computer tijdens een herstart en ook is alternatieve app-store Cydia niet beschikbaar in de jailbreak.

Gezichten op YouTube voortaan te wissen

Consumenten die video's uploaden naar YouTube kunnen voortaan de gezichten van mensen uitwissen. De dienst wil daarmee onder meer activisten de kans geven gevoelig beeldmateriaal waarin ze herkend kunnen worden toch op de videodienst te plaatsen. “Visuele anonimiteit in filmpjes geeft mensen de optie om persoonlijke opnames meer te gebruiken en om zich uit te spreken wanneer ze dat anders niet zouden doen", schrijft YouTube-beleidsmedewerker Amanda Conway in een blogpost.

Gezichtsherkenning is een heet hangijzer in de VS. Gisteren ondervroeg senator Al Franken diverse Amerikaanse opsporingsdiensten over het gebruik van gezichtsherkenning. Hij is bang dat particulieren en bedrijven toegang krijgen tot deze technologieën en dat daarmee de privacy van burgers in gevaar komt. “Je kunt wachtwoorden vervangen en een nieuwe creditcard aanvragen, maar je kunt geen ander gezicht nemen - tenzij je er een hoop gedoe voor over hebt", aldus de senator. Hij wees er onder meer op dat Facebook aan gezichtsherkenning werkt, maar dat dit nergens in de privacyinstellingen is terug te vinden. Uit een patentaanvraag blijkt dat ook YouTube-eigenaar Google aan gezichtsdetectie en een gezichtszoekmachine werkt.

KPN gaat door met verkoop BASE

KPN gaat toch door met de voorgenomen verkoop van zijn Belgische mobiele telecomdochter BASE. Dat meldt Dow Jones Newswires. Dit ondanks de gedeeltelijke overname door de Mexicaanse telecomgroep America Movil. KPN denkt aan een veiling van BASE, nadat eerder niet is gelukt een onderhandse koper te vinden. Volgens Dow Jones staat BASE in de belangstelling van diverse firma's die zich gespecialiseerd hebben in management buyouts, zoals de private equityclubs Providence Equity Partners en Carlyle, maar ook van de Belgische kabelexploitant Telnet, dat zich financieel gedekt voelt door investeerder Cinven. De eerste ronde van de veiling moet van start gaan aan het einde van deze maand. BASE zou 1,8 miljard euro waard zijn.

Nederland verliest koppositie in breedband

Nederland is op de wereldwijde breedbandmeter van de OESO gedaald naar de tweede plaats. Zwitserland is de nieuwe nummer 1, voor het eerst in de geschiedenis van dat land. Het gaat hier om de vaste kabelverbindingen. Nederland heeft 39,1 abonnees per 100 inwoners, Zwitserland 39,9. Denemarken staat derde, gevolgd door Frankrijk en Noorwegen. Het eerste niet-Europese land is Korea op de zesde plaats. Nederland heeft een schamele 18e plaats in de ranglijst van landen met mobiel internet. Korea neemt daar de eerste plaats in, gevolgd door Zweden.

MeeGo krijgt eigen appstore

Jolla Mobile, de ex-Nokiaontwikkelaars die MeeGo gaan uitbrengen op een smartphone, komt ook met een appstore om die telefoon te ondersteunen. Nog dit jaar moet de smartphone uitkomen. “Het is absoluut nodig om bij de beschikbaarheid van de smartphone al een opgetuigde appstore te hebben", zegt managing director Jussi Hurmola van Jolla. Angry Birds kan al draaien op MeeGo. Verder zei Hurmola dat de smartphone bedoeld is voor de brede markt en niet voor techies of Linux-hackers. “De kernel zal niet te hacken zijn en net zo min als het flashen van nieuwe software op het apparaat."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten