KORT: Microsoft voorkomt hervorming met patenttool

Door: redactie-computertotaal | 29 maart 2013 10:17

Nieuws

In het kort: Microsoft maakt zijn patenten openbaar via een eigen tool, nieuwsapp Google Currents voegt Nederlandse media toe en Apple is wereldwijd op zoek naar 'waarheidsmanagers'.

Microsoft legt patentkaarten op tafel

Microsoft voldoet, nadat patentbureau USPTO met hervorming dreigde omtrent softwarepatenten, nu aan een van zijn beloftes en maakt al zijn patenten openbaar via een eigen tool. Microsoft beloofde in gesprekken op het Witte Huis in februari openheid in de patentportfolio en het terugtrekken van rechtszaken op FRAND-patenten. Microsoft wordt zelf aangevallen met FRAND-patenten door onder meer Google.

AllThingsD meldt dat Microsoft per 1 april met een speciale tool komt waarmee gebruikers de bibliotheek van alle patenten kan doorzoeken. Wat nog altijd ontbreekt is een antwoord op de vraag met welke van deze patenten bijvoorbeeld Linux-providers en Android-leveranciers onder druk worden gezet. Barnes & Noble deed daar in zijn Android-zaak tegen Microsoft al een boekje over open, maar er is nog altijd veel onduidelijkheid waarom Linux-hosters nog altijd overstag gaan en licentiegeld afstaan aan de softwaregigant.

Hollandse stroming

Google Currents voegt Nederlandse media toe. De nieuwsapp voor Android en iOS verzamelt een greep uit gekozen nieuwskanalen, weblogs en online magazines. Currents deed dit tot nog toe alleen met internationale nieuwsbronnen maar voegt daar nu ook vaderlandse media aan toe.

De app kan ook als mobiele RSS-lezer worden gebruikt. Currents probeert zich daarbij te onderscheiden door de focus te leggen om suggesties. Gebruikers krijgen nieuwe websites voorgeschoteld binnen bepaalde categorieën als aanbeveling. Het toevoegen van een eigen RSS-feed via een Google-account is tevens mogelijk.

Apple zoekt waarheid

In zijn missie om een volwaardig Google Maps-alternatief te bieden, is Apple op zoek naar werknemers die controleren of zijn digitale kaarten waarheidsgetrouw zijn. Deze zogeheten ‘Ground Truth Managers’ hebben de taak om na updates van Apple Maps in bepaalde regio’s erop uit te trekken en informatie of fouten te vinden in de kaartapplicatie. Ook in West-Europa is een functie vacant.

Dat dit geen overbodige baan is bleek afgelopen december in Australië. Het politiekorps van het plaatsje Mildura waarschuwde voor het gebruik van het "levensgevaarlijke" Apple Maps, dat er qua afstand 70 kilometer naast zat. Daardoor zouden er naar verluidt mensen verdwaald zijn en niet voldoende drinken en eten bij zich hebben. Apple beloofde al eerder beterschap voor alle bugs en beperkingen in Maps.

0 Reactie(s) op: KORT: Microsoft voorkomt hervorming met patenttool

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.