KORT: Playboy-app voldoet aan Apple's wensen

Door: chris-koenis | 03 april 2013 14:16

Nieuws

In het kort: Apple dat de iOS-app van Playboy toelaat, het wissen van je Facebook-zoekhistorie is nu zelf gewist en de geldkraan voor OpenDNS staat open.

Apple's Playboy-wensen

Playboy heeft eindelijk een iOS-app gebouwd die aan Apple's strenge blootbeleid voldoet, schrijft The Register. Playboybaas Hugh Hefner kondigde ooit een volledig ongecensureerde iOS-versie voor de iPad aan, maar moest buigen voor de principes van wijlen Steve Jobs, die gebruikers voor obsceniteiten doorverwees naar Android.

Apple steekt sinds jaar en dag tijd en moeite in het neerhalen van webdomeinen die kunnen worden geassocieerd met seksueel getint materiaal. Binnen iTunes wordt dergelijke content strikt geweigerd, vandaar dat ook de nieuwe betaalde Playboy-app kuis en braaf is gebleven. De interviews blijven echter onaangetast.

Zoekhistorie Facebook onuitwisbaar

De functie waarmee zoekhistorie binnen Facebook kan worden gewist, is verdwenen.Tientallen vaste gebruikers ontdekten het ontbreken en maakten hier melding van op de Facebook-hulppagina. Volgens het sociale netwerk zelf gaat om een bug die het gebruik van de tool tijdelijk uit de lucht houdt, zo verifieerde de News Service van Webwerelds uitgever IDG.

De zoektool - geïntroduceerd in september 2012 - liet gebruikers via het Activiteitlogboek (Activity Log) van een Facebook-profiel een lijst met onlangs ingevoerde zoektermen zien. Deze lijst omvatte het zoeken op personen, plaatsen en interesses en kon indien gewenst worden gewist. Het is onduidelijk of de functie op termijn terugkeert.

OpenDNS dijt uit

OpenDNS heeft een financiële injectie én een nieuwe topman binnengeharkt, meldt The Register ook. Het geld wordt geïnvesteerd door Minor Ventures, Sequoia Capital en Greylock Partners, allen verstrekkers van zogeheten durfkapitaal (venture capital) waarmee startende bedrijven met een onzekere toekomst worden gefinancierd.

OpenDNS biedt een aangepaste DNS-dienst aan voor gebruikers die een alternatief willen voor de DNS (Domain Name Server) van hun internetaanbieder, met functies zoals taalcorrectie, phishing-blokkade en contentfiltering.

De bestuurstafel van de alternatieve DNS-dienstverlener wordt aangevuld met Stefan Dyckerhoff, oud-topman van netwerkaanbieder Juniper. Hij gaat zich mede buigen over de ambitieuze plannen van OpenDNS om zich meer op security te richten, alsmede de mondiale uitbreiding van het aantal datacenters.

0 Reactie(s) op: KORT: Playboy-app voldoet aan Apple's wensen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.