KORT: Rechter verbiedt Kubrick-defense

Door: redactie-computertotaal | 03 augustus 2012 11:23

Nieuws

In het kort: Samsung mag de Kubrick-film 2001: A Space Odyssey niet aanhalen, er werken meer Zuckerbergs voor Google dan voor Facebook en SAP betaalt Oracle 306 miljoen dollar in de TomorrowNow-zaak.

Samsung mag sf-film niet aanhalen

Samsung wil in de rechtszaak tegen Apple aanvoeren dat Apple de iPad afkeek bij Stanley Kubrick's film 2001: A Space Odyssey, maar rechter Lucy Koh voelt daar niets voor en verbiedt de verwijzing naar de film. Volgens Samsung bevat een scène van de film een apparaat dat voldoet aan dezelfde claims als Apple's patent: rechthoekig scherm dat het ontwerp overheerst, plat, zwart en dun. Apple heeft de rechtbank gevraagd dit 'bewijs' te schrappen en de rechter stemt met dat verzoek in. De jury wordt dus niet getrakteerd op de gewraakte filmscène.

Het gewraakte fragment uit de filmklassieker:

[youtube]JQ8pQVDyaLo[/youtube]

Zuckerbergs werken voor Google

Er werken meer leden van de Zuckerberg-familie voor Google dan voor Facebook. Zus Arielle Zuckerberg werkt voor advertentiebedrijf voor social media Wildfire dat recent werd overgenomen door Google. Marks Zus Randi zegt op Twitter met hashtag #awkward dat er nu meer Zuckerbergjes voor Google werken dan voor Facebook zelf. Volgens Business Insider probeerde Mark zijn zus eerder nog over te halen voor Facebook te komen werken.

SAP betaalt Oracle 306 miljoen dollar

SAP betaalt Oracle 306 miljoen dollar om eindelijk af te zijn van de al jarenlang slepende zaak rond TomorrowNow. Dat bedrijf werkte als dienstverlener voor Oracle maar werd gekocht door SAP in 2005.

Medewerkers van de vanaf dan SAP-dochter konden nog steeds in de database van Oracle waarin specificaties stonden van Oracle-softwareproducten bedoeld voor partnerbedrijven die onderhoud pleegden aan die producten. Toen dat uitkwam sleepte Oracle zijn concurrent SAP voor de rechter wegens spionage en diefstal. SAP trok in 2008 al de stekker uit TomorrowNow vanwege de smet op het bedrijf.

Vorig jaar kocht SAP de strafrechtelijke vervolging af voor 20 miljoen dollar. Oracle heeft nu ook het vredesaanbod van SAP van 306 miljoen dollar aanvaard. Een rechtbank had in 2010 bepaald dat SAP 1,3 miljard moest betalen, maar dat werd later weer bijgesteld tot 272 miljoen dollar. Beide bedrijven willen nu af van verdere rechtszaken over de hoogte van de schadevergoeding.

0 Reactie(s) op: KORT: Rechter verbiedt Kubrick-defense

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.