KORT: Reiziger hackt Kindle als Raspberry Pi-scherm

Door: redactie-computertotaal | 11 september 2012 11:53

Nieuws

In het kort: Een technisch vaardige reiziger gebruikt een Kindle als scherm voor zijn Raspberry Pi. De designchef van Apple koopt een woning van 17 miljoen dollar. Een DMCA-bot haalt een malwareblogger offline.

Reiziger koppelt Raspberry Pi aan Kindle

Een hacker heeft zijn Raspberry Pi gekoppeld aan een Kindle e-reader, waardoor de laatste fungeert als beeldscherm voor de micro-pc met Linux. Hij heeft zijn knutselwerk uit de doeken gedaan in een blogpost. De combinatie van Raspberry Pi en Kindle was min of meer uit nood geboren, nadat hij besloot op reis te gaan met zo min mogelijk bagage, maar wel digitaal uitgerust. De Pi is gebruikt als hub tussen beeldscherm en extern toetsenbord. Het resultaat is de KindleBerry Pi.

Apple-designer koopt pandje van 17 miljoen

De hoogste chef van de ontwerpafdeling van Apple, Jony Ive, kan het zich blijkbaar veroorloven om een huis te kopen ter waarde van 17 miljoen dollar. Dat is een koopje, gezien de originele prijs van 25 miljoen dollar. Het huis staat aan de zogenoemde Gold Coast, een dure buurt in de Pacific Heights van San Francisco. Het is gebouwd in 1927, heeft vier verdiepingen met zes slaapkamers, acht compleet uitgeruste badkamers, een eikenhouten bibliotheek en zes open haarden.

DCMA-bot haalt blog malware-onderzoekster offline

Een onderzoekster van malware zag haar blog offline gehaald door haar hoster vanwege copyrightschendingen. Een bot van een Franse copyrightvoorvechter vond op haar account drie bestanden die auteursrecht zouden schenden, volgens algoritmen die uitgaan van de Amerikaanse wet DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Het hele account is vervolgens offline gehaald door hoster MediaFire. Nadat it-beveiligingsfirma Sophos deze zaak onder de aandacht heeft gebracht, is het account snel weer hersteld.

Onduidelijk is welke schendingen zijn gevonden en voor wie de Franse firma LeakID werkt. Volgens The Register kan het een fout zijn van de bot, maar daarbij wordt wel de suggestie gewekt dat wellicht schrijvers van malware achter de actie zitten. De vrouw, Mila Parkour, heeft LeakID om opheldering gevraagd. Het Franse bedrijf is verplicht dat te geven vóór 16 september.

0 Reactie(s) op: KORT: Reiziger hackt Kindle als Raspberry Pi-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.