KORT: Strafzaak VS tegen Nederlandse hacker

Door: redactie-computertotaal | 16 november 2012 15:07

Apple

In het kort: Justitie in New Hampshire begint een strafzaak tegen een Nederlandse hacker wegens datadiefstal, Apple wil een nieuw zoompatent en Bitcoin-bezitters kunnen voortaan betalen bij WordPress.

Amerikaanse strafzaak tegen Nederlandse hacker

Een Nederlandse hacker is in de VS in staat van beschuldiging gesteld voor het inbreken op een Amerikaanse server om daar de broncode van de web-based game Outwar te stelen. Met de software heeft de 24-jarige Nederlander een concurrerend spel gemaakt waarmee hij volgens de openbare aanklager 10.000 dollar heeft verdiend.

De producent van Outwar kon door diverse hacks in 2007 en 2008 gedurende 9 maanden in totaal 2 weken de servers van de game niet benutten. De Nederlandse hacker kan worden veroordeeld tot 5 jaar als hij schuldig wordt bevonden aan het hacken. Daarnaast heeft de Nederlander zijn slachtoffer bedreigd met meer hacks als de game-maker hem niet afbetaalde. Daar kan hij nog eens 2 jaar cel voor krijgen.

Apple vraagt patent op autozoom

Apple heeft patent aangevraagd op een zoommechanisme dat de afstand tussen een scherm en de lezer bepaalt om te kijken hoever het beeld moet in- of uitzoomen. Hiermee wordt zoomen een automatische functie. Apple Insider ontdekte de aanvraag uit 2011 die de infrarode nabijheidssensor, camera of sonar gebruikt om de afstand van de gebruiker in te schatten.

De aanvraag van Apple omschrijft 2 modi voor de zoommethode. Met de eerste wordt de grootte van een afbeelding verkleind als het gezicht dichterbij komt. Hierdoor blijft het beeld een comfortabele leesgrootte, ongeacht de afstand van de gebruiker en diens tablet of smartphone. De tweede modus is een zoomfunctie: de afbeelding wordt vergroot als het gezicht dichterbij komt.

WordPress accepteert Bitcoin

Gebruikers van de digitale munt Bitcoin kunnen voortaan met de munt upgrades kopen bij WordPress. Bitcoin-handelaar BitPay functioneert daarbij als betalingsbureau die de koers bepaalt en het bedrijf vervolgens uitbetaald in ouderwets geld. Volgens een blogpost van WordPress-ontwikkelaar Andy Skelton is het logische de gedecentraliseerde munt te gebruiken, omdat PayPal en creditcards niet overal gebruikt kunnen worden. Bitcoin is niet van een bank of overheid en iedereen met een computer kan ermee handelen. Skelton denkt dat hierdoor een groter publiek gebruik kan maken van de websitedienst.

0 Reactie(s) op: KORT: Strafzaak VS tegen Nederlandse hacker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.