KORT: Strijd om patenten van Kodak duurt voort

Door: redactie-computertotaal | 14 augustus 2012 15:43

Nieuws

In het kort: Apple, Microsoft en Google onderhandelen nog altijd over Kodaks nalatenschap, Samsung Mobile groeit opnieuw ten koste van Nokia en meer zakelijk gebruik van de eigen mobiel in Europa.

Kodak onderhandelt verder over foto-patenten

De onderhandelingen over de waardevolle patenten van Kodak van digitale fotografie en aanverwante technologieën zijn verlengd, meldt Reuters. Het pakket, dat in totaal uit 1100 patenten bestaat, kan nog altijd naar meerdere partijen gaan. Dit terwijl de deadline van de verkoop op 8 augustus lag. De reden is zeer waarschijnlijk dat de biedingen tot nog toe ver onder de door Kodak gewenste 2,6 miljard dollar liggen.

Twee consortia azen nog altijd vol op het patentportfolio van het op sterven na dood zijnde Kodak. Dat zijn aan de ene kant Apple en Microsoft en de andere Google met Android-partners Samsung, LG en HTC. De patenten worden in twee delen verkocht, een collectie over beeldverwerking van mobiele apparaten en een collectie octrooien op onder meer opslag en analyse van digitale foto's.

Samsung loopt verder uit op Nokia op mobiele markt

Samsung is mondiaal gezien opnieuw de grootste leverancier van mobiele telefoons. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verstevigt zijn koppositie (21.6 procent marktaandeel) ten koste van Nokia. Dat bedrijf werd in april na 14 jaar mobiele marktleiderschap van de troon gestoten en heeft inmiddels een aandeel van 19.9 procent. Apple volgt op gepaste afstand met 6.9 procent, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Dat deed zijn gebruikelijke mobiele marktonderzoek, dit keer gemeten over het tweede kwartaal van dit jaar. Op het gebied van mobiele besturingssystemen zijn er weinig verrassingen. Android leidt nog immer de dans (64.1 procent), voor iOS (18.8), Symbian (5.9), RIM (5.2), Bada en Microsoft (2.7) en de overige besturingssystemen.

Meer dan helft werknemers gebruikt mobiel voor zakelijk gebruik

Uit onderzoek blijkt dat inmiddels 55 procent van het bedrijfspersoneel regelmatig zijn persoonlijk mobiele toestel gebruikt voor werkgerelateerde activiteiten, schrijft Computable op basis van onderzoek door Lexmark. Die printerfabrikant hield een enquête onder 710 Europese kantoormedewerkers.

Printen via de mobiele telefoon wordt nog nauwelijks gedaan. Als mogelijke reden wordt het ontbreken van een daadwerkelijk BYOD-beleid genoemd. Liefst 47 procent van de ondervraagde personeelsleden laat weten dat hun werkgever geen beleid heeft voor het zakelijk gebruik van persoonlijke mobiele toestellen. Het gebruik van persoonlijke mobiele apparatuur in het bedrijfsleven zorgt voor een stijging in ICT-kosten.

0 Reactie(s) op: KORT: Strijd om patenten van Kodak duurt voort

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.