KORT: Talentenshow op zoek naar nieuwe Zuckerberg

Door: redactie-computertotaal | 02 oktober 2012 17:12

Nieuws

In het kort: een tech-versie van X Factor, een nieuwe aanklacht voor Apple om iOS 6 en het bericht dat Nederlanders minder last hebben van illegale Britse goksites.

X Factor zoekt nieuwe Mark Zuckerberg

Er zijn plannen in de maak voor een tech-versie van X Factor. De man achter de Britse variant van de talentenjacht-televisieshow, Simon Cowell, wil op zoek gaan naar de nieuwe Mark Zuckerberg, zo meldt The Register. In een programma waarvoor Black Eyed Peas- rapper Will.i.am in beeld is als producent, is het de bedoeling om entrepreneurs te vinden op technologiegebied.

Volgens de rapper zijn app-developers de artiesten van deze tijd en moeten de creatievelingen bij onder meer Google, Intel en Twitter worden geprezen voor hun ideeën. De talentshow krijgt voorlopig de naam 'X Factor for Tech' mee. Wanneer en of het programma daadwerkelijk de televisie haalt, is niet bekend.

Britse goksites bereiken minder Nederlanders

Ruim de helft van de circa 40 buitenlandse goksites die illegaal zijn in Nederland hebben de .nl-extensie opgeven, hebben geen sites meer in het Nederlands en maken geen reclame meer, laat de Kansspelautoriteit weten.

De Hoge Raad besloot eerder dit jaar dat websites en telefoondiensten van grote internationale gokbedrijven moeten worden geblokkeerd voor Nederlanders. De rechtszaak was het gevolg van een klacht van Lotto, dat in Nederland het monopolie heeft bij het organiseren en aanbieden van kansspelen, tegen Britse gokbedrijven Ladbrokers en Betfair.

'Apple schendt patenten met Passbook'

Een Amerikaans softwarebedrijf klaagt Apple aan om de mobiele betaalfunctie Passbook, dat is geïntegreerd in het nieuwe iOS 6. Volgens Ameranth schendt Apple 4 voor hun patenten, die alle gerelateerd zijn aan synchroniseren van data tussen elektronische apparaten enerzijds en elektronische menu's en reserveringen zoals voor restaurants anderzijds, meldt CNet.

Ameranth , dat software levert aan de horeca en gamesindustrie, is geen vreemde bij het aanklagen van bedrijven voor patentinbreuk. Bekende bedrijven als Hilton, Marriot en Ticketmaster gingen Apple al voor. Ameranth claimt dan ook een sterk portfolio te hebben, vol 'strategische' patenten.

0 Reactie(s) op: KORT: Talentenshow op zoek naar nieuwe Zuckerberg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.