KPN wil heffing mobiele diensten doordrukken

Door: jalmar-westerhoff | 26 mei 2011 10:29

Apple

KPN maakte onlangs bekend een nieuw verdienmodel te willen introduceren deze zomer. Het model zou voor bepaalde mobiele internetdiensten meer moeten gaan rekenen. Ondanks het feit dat minster Verhagen de Telecomwet hiervoor wil aanpassen om dit soort heffingen te voorkomen, zegt KPN te blijven werken aan hun nieuwe abonnementen.

KPN zegt de discussie in Den Haag goed in de gaten te houden. Verhagen moet eerst het voorstel nog verder uitwerken. Het nieuwe verdienmodel van KPN moet zich vooral richten op apps zoals WhatsApp en Skype. Onlangs kwam het bedrijf nog in het nieuws toen bekend werd dat het DPI (Deep Packet Inspection) toepaste om de cijfers van het WhatsApp-gebruik in kaart te brengen, en dat is niet toegestaan.

KPN voelt zich genoodzaakt een ander verdienmodel te lanceren omdat hun omzet behoorlijk tegenvalt. Als het voorstel van Verhagen verder is uitgewerkt bekijkt KPN de situatie opnieuw.

Volgens ict-jurist Engelfriet moet er goed worden nagedacht over hoe de nieuwe wet wordt opgeschreven, anders kunnen telecombedrijven de regels makkelijk omzeilen.

Bron: NOS.

0 Reactie(s) op: KPN wil heffing mobiele diensten doordrukken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.