Kritk: Word zelf filmcriticus

Door: Robin Smit | 19 augustus 2013 12:11

Apple

Een avondje films kijken kan heerlijk zijn. Toch is het altijd nog even zoeken naar welke film je dit keer weer opzet. Wordt het een oude klassieker, de nieuwste blockbuster of toch een van de alternatieve films die je altijd nog een keer wil kijken? Met Kritk wordt deze keuze net iets eenvoudiger.

Kritk is een app waarin filmrecensies van kijkers worden verzameld. Zo kunnen alle gebruikers van Kritk hun mening over een film delen met andere gebruikers. Handig aan deze recensies is dat ze niet langer mogen zijn dan 150 tekens. Dat betekent dus dat je geen ellenlange lappen tekst moet lezen om erachter te komen welke film nu echt bij jouw humeur past. Persoonlijk vind ik dit systeem een stuk fijner werken dan bijvoorbeeld IMDB, waar je toch voornamelijk lange recensies tegenkomt.

Mochten de recensies nog niet voldoende overtuigend zijn, dan biedt de app je ook de mogelijkheid om trailers te bekijken of meer details over een specifieke film te zien. Erg handig hierbij is dat er een zeer correcte database met films aanwezig is in de app. Hiermee heb je elke film snel gevonden. Je kan je echter ook laten leiden door een van de handige lijstjes met populaire films van dit moment.

Een nadeel aan Kritk is helaas wel dat het aantal gebruikers, en hiermee ook de recensies, achter blijven bij het aanbod van grote websites met filmrecensies. Voornamelijk bij oude of alternatieve films is dit te merken. Kijk je echter voornamelijk naar grote, recente films dan is dit geen probleem.

Kortom

Kritk is een handige app voor filmliefhebbers waarin je filmrecensies van andere gebruikers kan lezen. De recensies zijn niet langer dan 150 woorden waardoor je snel kan zien of een film nu wel of niet goed is. Een klein nadeel aan de app is wel dat het aantal recensies nog redelijk beperkt is in vergelijking met grote websites.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Kritk in de App Store

0 Reactie(s) op: Kritk: Word zelf filmcriticus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.