LEGO Digital Designer 4.1.7

Door: dirk-schoofs | 27 mei 2011 12:15

Review

Met LEGO Digital Designer creëert u driedimensionale constructies met virtuele bouwsteentjes. Op die manier bereidt u zelfs in de trein een nieuw bouwsel voor zonder dat er onderdelen verloren gaan of dat de hond net dat ene essentiële stukje inslikt. Als volwassene hebt u hiermee de ultieme smoes om uw hart nog een keertje op te halen aan een portie digitaal jeugdsentiment.

Ofwel u kiest voor één van de uitvoerige set modellen waar u via de blokjesbibliotheek nieuwe elementen aan toevoegt en kleuren verandert of u kiest voor vrij bouwen. Het programma heeft drie weergaven: de bouwmodus, de voorvertoning en de module om een bouwgids te generen van uw constructie. In de modus View kunt u het object tegen een virtuele achtergrond plaatsen, alle stukjes uit elkaar laten knallen om ze daarna automatisch een na een op de juiste plaats terug te brengen. Maar die functies kenden we al van vorige versies.

Ieder model kunt u naar believen bewerken.

Nieuw in 4

Wat voor nieuws heeft LEGO bij deze vierde generatie van haar Digital Designer in petto? Voor het eerst is het mogelijk om constructies te renderen zonder dat u de typische blokjesstructuur door de constructie heen ziet. Hierdoor krijgt u meer realistische, gladde objecten in beeld. U beschikt over nieuwe tools zoals het Flex Tool om flexibele objecten zoals kabeltjes, kettinkjes en slangetjes soepel in de gewenste richting te plooien. Er zijn een stel nieuwe onderdelen toegevoegd die wel al in de shop maar nog niet in het programma voorkwamen. Ook is de lijst met voorgemaakte modellen gegroeid: er zijn dertig nieuwe ontwerpen waarop u uw creativiteit kunt botvieren. Bovendien houdt een blokjesteller precies bij hoeveel blokjes er op uw virtuele tafel liggen.

De bouwgids genereert zelf een stap-voor-stap handleiding van uw constructie.

Vrij bouwen

Een beetje lastig vinden we dat de handleiding en online schermafbeeldingen niet overeenstemmen met de applicatie. Online heeft men het steeds over de drie tabbladen waarin u kunt werken: LEGO DESIGNbyME, LEGO Mindstorms en LEGO Creator. Die laatste hebt u nodig om gewoon vanaf nul een eigen constructie te maken die u kunt verzenden naar de fabrikant. Een leuke optie, ware het niet dat LEGO Creator in werkelijkheid ontbreekt. Het derde tabblad verwijst in realiteit naar LEGO Universe. Na even zoeken vonden we gezochte functie toch terug in de knop Free build, dat is het witte documentsymbool met het groene plusteken.

LEGO Digital Designer is leuk, uiteraard heeft het programma ook een commercieel doel. U kunt namelijk uw eigen constructies bestellen in een zelfontworpen doos, als de pittige prijs u tenminste niet afschrikt.

LEGO Digital Designer 4.1.7

Freeware

Taal Engels

Download 120 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.5.8+

Systeemeisen 1 GHZ processor of hoger, 512 MB RAM, 128 MB grafische kaart (OpenGL 1.1 of hoger), 1 GB harde-schijfruimte

Maker LEGO

Oordeel 8/10

Pluspunten

Draait heel soepel

De renderings zijn top

Minpunten

De handleiding klopt niet met het programma, vooral op het vlak van LEGO Creator

Niet Nederlandstalig

1 Reactie(s) op: LEGO Digital Designer 4.1.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 september 2014 12:16 Anoniem
    leuk hor groet jes van Ricardo. de wit
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.