Levering iPad 2 nu al vertraagd (video)

Door: loek-essers | 14 maart 2011 10:56

Video

Apple fans stonden in de VS in de rij voor de iPad 2. Ze kwamen niet in zulke groten getale opdraven als voorheen. Toch zijn de voorraden al op en duurt het nu minimaal twee weken om een iPad 2 te krijgen.

De toevoer van de iPad 2 is al direct na de eerste verkopen gestokt doordat de voorraden vrijwel direct tot een minimum slonken. Apple zag zich genoodzaakt om de levertijd van het apparaat uit te stellen. Eerst werd de levertijd verlengd naar 2 tot 3 werkdagen, later naar 5 tot 7 werkdagen en nog later naar 2 tot 3 weken.

Nederlandse introductie vertraagd?

De vraag is of Apple wel genoeg voorraad heeft om op 25 maart de iPad 2 in andere landen te gaan verkopen. Dan moet het apparaat ook in Nederland in de schappen liggen. De introductie van de eerste generatie iPad's liep buiten de VS een maand vertraging op door gebrek aan voldoende voorraden. Apple zei destijds overrompeld te zijn door de grote Amerikaanse vraag naar de tablet. Destijds werden er 300.000 iPad's van tevoren besteld. Deze keer werd niet bekend gemaakt hoeveel stuks van de iPad 2 er al besteld zijn.

"Ze hebben het perfect getimed", zegt Ezra Gottheil, analist bij Technology Business Researc, tegen Computerworld. "Ze hebben wel wat voorraad opgebouwd, maar niet te veel. Maar ook niet te weinig, zo zijn ze lang genoeg door de voorraad heen zodat kopers het geduld verliezen en niet langer willen wachten. Zo zet de hysterie door."

0 Reactie(s) op: Levering iPad 2 nu al vertraagd (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.