Lightning-accessoires lopen vertraging op door Apple's strenge regels

Door: wouter-hoeffnagel | 06 oktober 2012 13:09

Nieuws

De ontwikkeling van accessoires die geschikt is voor de nieuwe Lightning-dockconnector verloopt traag. Apple zou de regels die aan het Made for iPhone/iPod/iPad (MFi)-programma hebben aangescherpt. Zo zijn fabrikanten verplicht bij door Apple goedgekeurde fabrieken de Lightning-poorten te laten maken.

Dit schrijft iLounge op basis van anonieme bronnen. Opvallend genoeg zou Apple nog geen enkele fabriek hebben goedgekeurd voor de productie van Lightning-poorten. Fabrikanten kunnen op dit moment dus nog niet van start met de productie van MFi-gecertificeerde accessoires met een Lightning-poort. De bronnen melden dat Apple het aantal beschikbare Lightning-accessoires met de nieuwe maatregel wil beperken.

Evenement in China

Een andere bron weet te melden dat Apple in november in China een evenement lanceert waarop het bedrijf de nieuwe regels voor het MFi-programma uitlegt. Fabrikanten van accessoires hebben in november echter niet meer de gelegenheid op tijd voor de feestdagen in december accessoires te produceren. Het lijkt er dan ook op dat de feestdagen dit jaar aan de accessoiremakers voorbij gaat.

Door alle strenge regels rondom het gebruik de Lightning-dockconnector zou je verwachten dat sommige bedrijven besluiten de connector simpelweg te kopiëren. Bronnen melden echter dat dit in de praktijk erg moeilijk lijkt te zijn, waardoor de kans dat we gekopieerde Lightning-connectors zullen zien opduiken klein is.

0 Reactie(s) op: Lightning-accessoires lopen vertraging op door Apple's strenge regels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.