Logi BLOK - Opvallende beschermhoezen voor je iPad

Door: Jeroen Kuiper | 26 augustus 2015 15:58

Review

In juli presenteerde Logitech het nieuwe Logi-label en introduceerde het ook de BLOK-beschermhoezen voor de iPad. De hoezen vallen op door hun felle kleuren, en beschermen je iPad Air of Mini als je die een keer laat vallen.

De BLOK-lijn van Logi bestaat uit drie hoezen die alle drie hun eigen voordelen hebben, maar de hoezen hebben vooral ook veel gemeen. De Logi BLOK Protective Shell, Logi BLOK Protective Case en de Logi BLOK Protective Keyboard Case vallen ten eerste op door hun felle kleuren. De drie BLOK-hoezen zijn beschikbaar in bijvoorbeeld fel blauw en fel rood. Verder valt op dat de hoezen dik zijn en rechte hoeken hebben. De hoeken zijn dan ook de sterke punten van de hoezen, een punt waar de iPad juist zwak is. De BLOK-hoezen zijn gemaakt van rubber en kunststof, buigen mee en absorberen een eventuele klap en beschermen je iPad als die een keer mocht vallen. De hoezen kunnen volgens Logitech een klap opvangen tot 1,80 meter, en dat blijkt ook uit onze tests.

Opvallend design

Het is niet makkelijk om de iPad in één van de hoezen te krijgen. Hoewel er in het bijgeleverde boekje duidelijk staat uitgelegd hoe je de BLOK-hoes om je iPad Air 2 of iPad Mini heen kunt doen is het toch een bewerkelijk klusje. Zit de iPad in de hoes dan voelt het al direct erg stevig en solide aan. Er zijn voor de ingangen voor de koptelefoon en de stroomtoevoer uitsparingen gemaakt en ook voor de speakers en de camera is een opening gemaakt in de hoezen. De aan- en uitknop en de volumeknoppen zijn dan wel bedekt, maar er is wel duidelijk te zien waar ze zitten en ze zijn ook goed te gebruiken. Het design is opvallend en zal niet iedereen aanspreken, maar wil je dat je iPad goed beschermd is dan is de Logi BLOK een uitstekende keuze.

Je kunt kiezen uit drie Logi BLOK-versies in drie kleuren.

Logi BLOK Protective Shell

Het goedkoopste model uit de BLOK-lijn is de Logi BLOK Protective Shell. Het is niets meer en niets minder dan een beschermhoes voor je iPad en doet dan ook precies wat een beschermhoes moet doen: je iPad beschermen tegen een eventuele val. Het enige nadeel aan de Protective Shell is dat het scherm niet is afgeschermd. Als je iPad met het scherm naar beneden valt kan het scherm dus nog wel schade oplopen. Ondanks dat, is de Protective Shell gewoon een degelijke iPad-hoes. De Logi BLOK Protective Shell kost € 39,99 en is verkrijgbaar in het zwart, groenblauw/blauw en rood/violet.

8/10
8/10

Logi BLOK Protective Shell is een sterke beschermhoes.

Logi BLOK Protective Case

Iets duurder is de Logi BLOK Protective Case. Het grote verschil met de Protective Shell is dat de Case wel dichtgeklapt kan worden en het scherm dus wél beschermd is. De cover voor het scherm is voor een deel gemaakt van stof en heeft een voetje die verstelbaar is tot 50 graden. Zo kun je je iPad neerzetten en de kijkhoek nog iets aanpassen. De Logi BLOK Protective Case kost € 69,99 en is in dezelfde kleuren beschikbaar als de Protective Shell. De Case is echter alleen voor de iPad Air 2 beschikbaar.

8/10
8/10

De Protective Case heeft een voetje waardoor je iPad kan staan.

Logi BLOK Protective Keyboard Case

De meest uitgebreide versie in de BLOK-lijn is de Logi BLOK Protective Keyboard Case. Het duurste model van de Logi BLOK heeft eigenlijk alles wat de Protective Case heeft en kan dus ook staan. Zoals de naam al een beetje verklapt heeft de Protective Keyboard Case echter ook een toetsenbord. Het toetsenbord kan met een magneet worden vastgemaakt en wordt met bluetooth verbonden met je iPad. Wil je even toetsenbordloos dan haal je die er dus makkelijk af.

Het maken van een verbinding tussen de iPad en het toetsenbord gaat heel eenvoudig. Je schakelt bluetooth in en kiest voor het toetsenbord. Voer daarna een code van zes cijfers in en je kunt het keyboard gebruiken. Het toetsenbord werkt erg fijn, voelt natuurlijk aan en bevat alle toetsen die je nodig hebt. Er zit geen trackpad op het keyboard en dat is wellicht even wennen, maar uiteindelijk heb je die in iOS ook niet nodig. Het grootste nadeel aan deze versie is dat die erg zwaar is en dat is bij de andere twee cases niet zo.

Zoals gezegd is de Logi BLOK Protective Keyboard Case het duurste model in de line-up van Logi en kost € 129,99. De Logi BLOK met toetsenbord is alleen verkrijgbaar in zwart en groenblauw/blauw en is net als de Case alleen voor de iPad Air 2 beschikbaar.

7/10
7/10

Het duurste model heeft een fijn toetsenbord maar voelt wel zwaar aan.

Conclusie

De iPad-hoezen uit de BLOK-lijn van Logitech zien er opvallend uit en je moet er van houden. Het is even lastig om de iPad in de hoes te krijgen, maar als het je is gelukt voelt het erg sterk en solide aan en is je iPad goed beschermd als die even uit je handen schiet want de hoezen kunnen een klap opvangen tot 1,80 meter. De twee duurste modellen hebben daarnaast een handig voetje waarmee je je iPad kunt laten staan en het toetsenbord op de Protective Keyboard Case werkt erg fijn en voelt natuurlijk aan.

Met één van de Logi BLOK-beschermhoezen om je iPad is je Apple-tablet in ieder geval goed beschermd, en mocht je niet van opvallende kleuren houden dan kun je ook gewoon voor een zwarte case kiezen.

0 Reactie(s) op: Logi BLOK - Opvallende beschermhoezen voor je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.