Maak je eigen website op de iPad

Door: richard-veenstra | 30 mei 2014 09:30

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Iedereen heeft tegenwoordig zijn eigen website of blog. Met WordPress maak je in een paar eenvoudige stappen je eigen website, het mooie hiervan is dat het helemaal niets kost. Je krijgt ruimte op de servers van WordPress en je kunt je website geheel vanaf je iPad bouwen.

WordPress is van origine een platform waarmee bloggers snel hun blogs konden updaten met nieuwe berichten. Tegenwoordig kun je veel meer met WordPress en is het zelfs mogelijk om webwinkels en bedrijfspagina's te maken. Daarnaast is WordPress volledig gratis en reclamevrij. WordPress is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, je kunt je website zo complex maken als je zelf wilt.

In deze workshop vertellen we je hoe je je eigen site aanmaakt en hoe je berichten naar je website uploadt. Je leest hoe je reacties op je berichten kunt monitoren en hoe je pagina's aanmaakt. Op het einde laten we nog zien hoe je de opmaak verandert en hoe je de instellingen van je site wijzigt. Voor deze functies moet je de app verlaten, gelukkig is dit allemaal heel eenvoudig en kun je allerlei extra bewerkingen vanuit de Safari-app op je iPad doen.

Met WordPress bouw je in een paar stappen je eigen blog of website.

Wordpress installeren

Download de gratis app WordPress vanuit de AppStore. Als je nog geen WordPress-account hebt, druk je op Creëer Account. Geef je e-mailadres op en kies in het middelste vakje een gebruikersnaam.

Het kan zijn dat je een melding krijgt dat de naam al bestaat. In het onderste vakje voer je je wachtwoord in. Deze moet uit letters en cijfers bestaan en minstens acht tekens hebben. Tik op Volgende.

De app van WordPress werkt simpel en snel.

Titel opgeven

In de volgende stap geef je de naam van je site op bij Website titel. In het middelste vak zie je wat je webadres wordt. Je kunt het gedeelte voor .wordpress.com veranderen. Ook hier geldt weer dat het adres al bezet kan zijn, je zult in dat geval een andere naam moeten kiezen.

Op de volgende pagina bekijk je of je je informatie juist hebt ingegeven. Als alles goed is, tik je op Volgende.

Bedenk een titel voor je nieuwe website.

Met de app beginnen

Je wordt nu automatisch aangemeld bij je nieuwe WordPress-account. Tik op Druk om verder te gaan en druk vervolgens op Druk om WordPress te gebruiken. Links zie je het menu van waaruit je berichten kunt maken en pagina's kunt toevoegen.

In het midden zie je welk menu-item actief is en aan de rechterkant is ruimte voor een derde kolom, deze wordt gebruikt als je ergens in het middelste vak op drukt.

De hoogste tijd om WordPress te ontdekken.

Bericht schrijven

Het is tijd om je eerste bericht te schrijven. Onder de naam van je website, in ons geval heet de site Berlijn Food, zie je het kopje Berichten. Tik erop en druk op het plusje. WordPress wil je huidige locatie gebruiken, tik op OK om dit te accepteren. Achter Titel geef je je eerste bericht een naam en in het grote veld aan de onderkant kun je je bericht schrijven, waarna het toetsenbord van je iPad tevoorschijn wordt getoverd.

In het grote veld typ je je bericht.

0 Reactie(s) op: Maak je eigen website op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.