Maak van je oude telefoon of tablet een handig pc-hulpje

Door: jared-newman | 01 mei 2014 11:45

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Je oude telefoon of tablet hoeft geen e-afval te worden. Het apparaat kan werk verrichten als hergebruikt hulpje voor je pc. Beschouw het als bonus aanraakscherm en je zult de mogelijkheden beginnen te zien. Ze moeten alleen ingeplugd worden en ontdaan worden van onnodige apps en notificaties.

Maak van je tablet een tweede monitor

Een simpele manier om je oude tablet een langer leven te geven, is door het apparaat te gebruiken als pc monitor. Zelfs met een tablet van slechts 7 inch kun je het extra scherm gebruiken om berichten, e-mail, of sociale netwerken in de gaten te houden. Als je met foto's, video of muziek werkt zou het tweede scherm zelfs als een toegewijde plek voor taakbalken kunnen dienen. Het is bovendien een handig tweede scherm om in te pakken en mee te nemen.

Ik raad Air Display aan, een app voor iOS en Android (10 Amerikaanse dollar) dat via Wi-Fi verbinding maakt met je hoofdcomputer. (Een app van 5 dollar genaamd iDisplay ondersteunt ook usb-connecties op Android-apparaten, maar ik had moeite om het aan de praat te krijgen met een Nexus 7 uit 2012.) Misschien is het ook handig om een goedkope tabletstandaard te kopen.

Gebruik je telefoon als een luchtmuis of dicteertool

Als je even niet over je bureau geleund wilt zitten, kan een extra smartphone dienen als muis met een aanraakscherm voor je pc. Je hebt alleen een remote muis app nodig die via wifi communiceert met de bijbehorende desktop app.

Op de iPhone is Mobile Mouse een goede optie die gebaren zoals scrollen met twee vingers ondersteunt. Je kunt gyroscopische luchtmuisbediening toevoegen door te upgraden naar de Pro versie (2 dollar). De Android versie van Mobile Mouse is iets minder gelikt, dus voor dat platform raad ik liever Unified Remote aan.

Hier is een leuke truc voor beide apps: Gebruik de microfoonknop met het toetsenbord op het scherm van je telefoon om met je stem te dicteren op je pc.

Maak van je tablet een volledig commandocentrum

Met een beetje moeite en een paar euro's kan je tablet meer zijn dan slechts een extra trackpad. Het aanraakscherm kan ook sneller applicaties laden en commando's uitvoeren dan je met een muis kunt aanwijzen en klikken.

iPad gebruikers zouden Actions moeten bekijken, een app van 5 dollar waarmee je knoppen kunt aanmaken voor alles wat je het meeste op je pc doet. Je kunt snel een nieuw venster laden in Chrome, de desktop weergeven, de zoekbalk openen of media afspelen. Installeer gewoon de bijbehorende server app voor Windows of Mac en bespaar vele minuten tijdens het werken.

Voor Android komt de premium versie van Unified Remote in de buurt van wat Actions te bieden heeft, ook al is het minder flitsend. De upgrade van 4 dollar biedt toegang tot veel app-specifieke bedieningspanelen, en een manier om je eigen panelen aan te maken.

3 Reactie(s) op: Maak van je oude telefoon of tablet een handig pc-hulpje

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 mei 2014 14:09 darknessblade
  er zijn ook nog apps die een keyboard/muis emuleren op de tablet voor een pc/laptop
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 mei 2014 19:44 Anoniem
  ik heb ook nexus 7 van 2012 en heb gratis android file transfer gedownload op mijn computer en het werkt ook
  https://support.google.com/nexus/answer/2840804?hl=nl
  http://www.android.com/filetransfer/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 mei 2014 19:03 Anoniem
  jammer genoeg geen tips voor windows 8 mobile…. terwijl dat juist zo mooi aansluit bij windows 8.1 op je pc…. ;-(
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.