MacBook Pro-prototype met 3G-modem te koop op eBay

Door: wouter-hoeffnagel | 14 augustus 2011 16:17

Nieuws

Op eBay is een prototype van de MacBook Pro opgedoken met ingebouwde 3G-functionaliteit. De MacBook Pro heeft aan de rechterzijde van het scherm een antenne die omhoog kan worden geschoven. Het hoogste bod voor het prototype staat momenteel op 224 dollar.

Het prototype is volgens de eigenaar zeldzaam, aangezien hij er nooit enige informatie over heeft kunnen vinden. De verkoper zou het apparaat oorspronkelijk op Craigslist hebben gekocht als een kapotte 15 inch MacBook Pro. De huidige eigenaar heeft zelf een batterij, harde schijf, intern geheugen en een Magsafe-adapter toegevoegd aan de machine, aangezien deze niet mee werden geleverd.

Het apparaat is aan de binnenkant duidelijk anders dan normale MacBook Pro's. De machine heeft rode printplaten in plaats van blauwen. Daarnaast beschikt het apparaat over een simkaartslot en een 3G-modem. De verkoper schrijft dat de modem is verbonden aan een soldeerpunt dat ook in huidige MacBook Pro's aanwezig is. Het soldeerpunt wordt in de huidige modellen echter niet gebruikt.

De MacBook Pro met antenna

De verkoper geeft in de advertentie eerlijk toe dat hij zelf de 3G-functionaliteit in de MacBook Pro niet werkend heeft gekregen. Snow Leopard, het besturingssysteem dat momenteel op de machine staat, zou de modem herkennen en een aantal opties aanbieden om verbinding te leggen met het internet.

Het is daarom volgens de verkoper mogelijk dat iemand met meer kennis van drivers en software in staat is de 3G-modem aan de praat te krijgen. Hier durft hij echter geen garanties over te geven!

Het simkaartslot van de MacBook Pro

0 Reactie(s) op: MacBook Pro-prototype met 3G-modem te koop op eBay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.