MacBooks krijgen meer werkgeheugen

Door: lub-snoek | 17 januari 2017 10:43

Nieuws

Binnenkort kunnen we een MacBook Pro bestellen met meer werkgeheugen. Het maximale RAM-geheugen van de huidige MacBook Pro-modellen is 16GB. Bij de nieuwe modellen wordt dat verhoogd naar 32GB.

Analist

Ming-Chi Kuo heeft dit in een notitie laten weten aan Apple Insider. Naast meer werkgeheugen krijgen de MacBooks waarschijnlijk ook de interne upgrade naar de nieuwe Kaby Lake-processors van Intel. Lees ook: Apple AirPods - Vertrouwd innoverend.

Professionals

De verbeterde specificaties zouden de MacBooks geschikter maken voor professionele gebruikers. Er waren al meer gebruikers die twijfelden of Apple nog wel interesse had in deze gebruikersgroep, en uit een interne memo bleek dat zelfs de medewerkers van Apple ervan overtuigd zijn dat de focus niet op Mac ligt.

Limiet

Toen Apple vorig jaar de nieuwe MacBook Pro op de markt bracht, konden kopers kiezen voor maximaal 16GB aan werkgeheugen in de laptops. Na kritiek van professionals uit de beeldbewerkingsindustrie, meldde marketingbaas Phil Schiller dat deze keuze is gemaakt om het meeste uit de batterij van de MacBook Pro te halen.

De Skylake-processors die Apple gebruikt voor de nieuwe MacBook Pro kunnen niet meer dan 16GB werkgeheugen gebruiken. Intel maakt wel processors die meer dan 16GB aan werkgeheugen kunnen gebruiken, maar deze processors zijn vaak bedoeld voor desktops met netstroom.

MacBook

Niet alleen de MacBook Pro krijgt een upgrade, ook de 12-inch MacBook krijgt waarschijnlijk deze nieuwe processor. Hierdoor kan de kleinere MacBook worden uitgerust met 16GB werkgeheugen, terwijl de limiet nu nog op 8GB ligt.

Met deze upgrade hoopt Apple ook de MacBook aantrekkelijker te maken voor zwaardere gebruikers. Volgens Kuo loopt de verkoop van de 13-inch MacBook Pro zonder Touchbar niet zoals Apple had gehoopt. De analist voorspelt fikse kortingen voor dit model om de verkoop een boost te geven.

Naast tegenvallende verkopen, kampt Apple ook met vertragingen. Hierdoor heeft Apple niet altijd aan de vraag naar Macs kunnen voldoen. Uit recente statistieken blijkt dat de verkoopcijfers van de Mac het afgelopen jaar zijn gedaald met 8,7%. Vergeleken met andere computerbedrijven is Apple hard achteruit gegaan.

0 Reactie(s) op: MacBooks krijgen meer werkgeheugen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.